لینک های دسترسی

Breaking News

نگرانی روسیه از بن بست مذاکرات هسته یی ایران


تصویر ماهواره یک مرکز غنی سازی یورانیم ایران
تصویر ماهواره یک مرکز غنی سازی یورانیم ایران
سرگی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته است که پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ١٤ جون برای ترتیب دادن دور جدیدی از گفتگوها تلاش های دپلماتیکی انجام شده است اما هنوز هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

آقای ریابکوف به خبرگزاری انترفکس روسیه گفته است که هنوز در مورد زمان و مکان دور آیندۀ گفتگوها هیچ توافقی حاصل نشده است که به گفتۀ وی این موضوع برای مسکو نگران کننده است.

این مقام وزارت خارجه روسیه گفته است "ما پس از انتخاب رئیس جمهور ایران برای فراهم کردن مقدمات برگزاری دور جدیدی از گفتگوها تلاش های زیادی انجام دادیم اما هنوز هیچ کاری به صورت آشکار و شفاف انجام نشده است".

آخرین دور مذاکرات مقامات بلندپایه بین ایران و ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان در ماه اپریل در آلماتی، مرکز قزاقستان برگزار شد.

قدرت های جهانی در این مذاکرات از ایران خواستند تا در ازای کاهش فشار تحریم های اقتصادی، فعالیت های غنی سازی یورانیوم خود را متوقف کند، اما تهران با این شرط موافقت نکرد. طرفین گفتگوها موفق نشدند به بن بست ده ساله اختلاف نظرها در مورد برنامه هسته یی ایران پایان دهند.

اسرائیل بارها هشدار داده است اگر ایران به بمب اتمی دسترسی یابد احتمال حمله نظامی به این دشمن قسم خورده خود را مدنظر خواهد داشت. اسرائیل و کشورهای غربی نگران هستند که ایران با دستیابی به سطوح بالای یورانیوم غنی شده، بمب اتمی بسازد.

تغیر ریاست و سیاست

یک مقام بلندپایه دولت ایالات متحده روز چهارشنبه گفت که واشنگتن مصمم است تا برای رویارویی اتمی با تهران یک راهکار دپلماتیک بیابد. این مقام آمریکایی مصرانه از تهران خواسته است تا بر سر میز مذاکرات بازگردد.

خبرگزاری رویترز به نقل از تامس کانتریمن، دستیار معاون امنیت بین المللی و خلع سلاح های کشتار جمعی می نویسد "تمایل ما به این است که نسبت به احتمال تغیر سیاست تهران خوش بین باشیم اما این امر مستلزم برگزاری مذاکرات واقعی است و صدور بیانیه و حرف و اظهارات به تنهایی کفایت نمی کند".

این مقام آمریکایی گفته است باید نسبت به امیدواری بیش از حد در مورد اراده و قدرت رئیس جمهوری جدید برای تغیر سیاست اتمی ایران محتاط باشیم.

آقای کانتریمن گفته است "تا زمانی که آقای روحانی به طور رسمی کار خود را در مقام رئیس جمهوری آغاز کند، هنوز هیچ دلیلی وجود نخواهد داشت که گمان کنیم تغیری حاصل خواهد شد چون ادارۀ برنامه هسته یی ایران در دست رهبر ارشد روحانی آن کشور است و رئیس جمهور در این زمینه اختیارات چندانی ندارد".

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران هفته گذشته غرب را به عدم انعطاف در مذاکرات متهم کرد و به یافتن راه حل مشکلاتی که از تحریم های اقتصادی سنگین غرب بر صنعت نفت و اقتصاد ایران ناشی است، ابراز تمایل کرد.

قدرت های جهانی از ایران خواسته اند تا غنی سازی یورانیوم در سطوح ۲۰ درصدی و فعالیت تاسیسات اتمی زیرزمینی فوردو را متوقف کند.
XS
SM
MD
LG