لینک های دسترسی

Breaking News

مساعدت امریکا برای مبارزه با مخدرات در افغانستان


افغانستان بزرگترین مولد تریاک در جهان است
افغانستان بزرگترین مولد تریاک در جهان است

ایالات متحده امریکا بیشتر از ۱۶ میلیون دالر کمک مالی را به ۱۵ ولایتی اختصاص داد که در سال ۲۰۱۳ از کشت کوکنار عاری شده است یا اقدامات لازم برای محو کشت کوکنار در آن صورت گرفته است.

دانیل فوت، هماهنگ کننده برنامه های سفارت امریکا در کابل ضمن تقدیر از کارکرد دولت افغانستان در راستای مبارزه با مواد مخدر گفت که این پول از طریق "برنامۀ تقدیر از کارکرد خوب"، صرف پروژه های انکشافی در این می شود. او افزود که باشندگان ۱۵ ولایتی که از کوکنار عاری شده است این مساعدت به گونۀ مستقیم مستفید خواهند شد.

مساعدت جدید پولی ایالات متحده در پروژه های زراعتی، ایجاد مکاتب جدید، کلنیک های صحی و سایر پروژه های انکشافی مصرف می شود.

دین محمد مبارز راشدی وزیر مبارزه با مواد مخدر در مراسم امضای قرارداد این پول گفت که در برنامۀ تقدیر از کارکرد خوب تغییراتی به میان آمده است و آن اینکه ولایاتی که در امر مبارزه با مواد مخدر اقدامات قابل ملاحظه داشته اند نیز باید شامل این برنامه شوند.

آقای راشدی گفت: "تنها عاری شدن از کشت کوکنار ملاک نباشد، مثال اگر ولایاتی تنفیذ قانون را خوب انجام دهند، در دستگیری قاچاقبران اقدام کنند، مواد مخدر کشف کنند باز هم ما باید برایشان پاداش بدهیم."

بامیان ، غزنی، جوزجان، خوست، کندز، لوگر، نورستان، پکتیا، پکتیکا، پنجشیر، پروان، سمنگان، سرپل، تخار، میدان وردک، بغلان، هرات و کنر از جمله ولایاتی اند که از کوکنار عاری اعلام شده و هر کدام یک میلیون دالر از این مساعدت را دریافت کرده اند. بغلان و هرات نیز بخاطر اقدامات لازم در راستای مبارزه با مواد مخدر شامل این برنامه شده اند.

ناکامی تلاشها برای محو کوکنار

در همین حال شماری از آگاهان کارکرد ها در راستای مبارزه با مخدر را در افغانستان ناکافی می دانند.

جنرال خدا داد، وزیر پیشین مبارزه با مواد مخدر افغانستان حکومت را به ناکارآیی در کار مبارزه با محو کوکنار متهم کرده می گوید که برای ریشه کن ساختن کوکنار از افغانستان باید نخست یک دولت با نفوذ، عاری از فساد و دارای ارادۀ سیاسی رویکار بیاید تا در هماهنگی و تشریک مساعی نزدیک با کشور های منطقه و جهان این پدیده را از میان بردارد.

زلمی زابلی، نماینده مردم در مشرانو جرگۀ شورای ملی افغانستان نیز با انتقاد از حکومت افغانستان می گوید که مافیای مواد مخدر حتا در حلقات سیاسی دولت ریشه دوانده و از میان برداشتن آن مستلزم کار فراگیر افغانستان و جامعۀ جهانی است.

با اینحال مقامات حکومت افغانستان استدلال می کنند که در مقایسه با میزان در آمد مخدرات در افغانستان، پولی که برای محو آن اختصاص داده می شود ناچیز است.

بر اساس ارقامی که وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان ارایه می کند، در ده سال گذشته تریاک افغانستان ۷۰ میلیارد دالر در آمد داشته است اما کم و بیش ۷۰۰ میلیون دالر صرف مبارزه با محو مزارع کوکنار، جلوگیری از قاچاق و کشف و دستگیری شبکه های قاچاق مواد مخدر شده است.

بر اساس آمار ارایه شده از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر کشتزار های کوکنار افغانستان سالانه ۵۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تُن تریاک حاصل می دهد، اما ناظرین می گویند که با خروج کامل نیرو های ناتو از افغانستان تولید و قاچاق مواد مخدر شاید از این هم بیشتر شود.

XS
SM
MD
LG