ماو یین، مرد چینی پس از ۳۲ سال دوری از پدر و مادرش، به کمک تکنالوژی شناسایی چهره به آغوش خانوادهاش باز گشت.
او در سال ۱۹۸۸ هنگامیکه فقط دو سال عمر داشت و در یکی از کوچههای مزدحم شهر ژیآن در ولایت شانکسی چین سرگرم بازی بود، ربوده شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از تلویزیون دولتی چین گزارش داده است که ربایندگان ماو یین را به یک زوج بی فرزند در ولایت همجوار سیچوان میفروشند.
اما خانوادۀ ماو به ویژه مادرش در جریان ۳۲ سال گذشته هیچگاهی از جستجوی فرزند گمشدۀ شان دست نکشیده بودند. پولیس هم این پرونده را بسته نکرده بود.
در اواخر اپریل ۲۰۲۰ خبرگزاری سینهوای چین گزارش داد که پولیس ولایت سیجوان سرنخی را در مورد قضیۀ کودکربایی در اواخر دهۀ ۱۹۸۰ به دست آورده است.
پولیس عکسهای کودکی ماو را با استفاده از تکنالوژی شناسایی چهره تحلیل و ارزیابی میکند و ذخیرۀ کمپیوتری اطلاعات ملی، عکس و مشخصات یک مرد جوان ساکن ولایت سیچوان را به پولیس میدهد.
پولیس فوراً تحقیقات را آغاز میکند و با انجام آزمایشات دی ان ای ثابت میشود که ماو همان کودک گمشدۀ سال ۱۹۸۸ است.
ماو یین که اکنون ۳۴ سال عمر دارد، روز دوشنبه گذشته در جریان کنفرانس خبری که از سوی پولیس شهر ژیآن برگزار شده بود، به پدر و مادر اصلی اش ملحق شد.
لی جینگژی، مادر اصلی ماو در میان اشک و لبخند به خبرنگاران گفت: "دیگر نمیخواهم که (ماو) مرا رها کند. دیگر نمیخواهم از کنارم دور برود".
ماو که اکنون در ولایت سیچوان تشبث طراحی منزل را به پیش میبرد، گفته است که از این بعد با پدر و مادر اصلی اش زندگی کرده و کسب و کار خود را به ژیآن انتقال میدهد.
پس از گم شدن فرزند دو ساله اش، لی کار را رها کرد و در جستجوی گمشده اش برآمد. او بیش از ۱۰۰ هزار برگۀ معلوماتی و اعلان را در شهرهای مختلف پخش کرد و بارها در برنامههای تلویزیونی رفت و برای یافتن فرزندش کمک خواست.
مادر ماو در جریان سه دهۀ اخیر رفته رفته به فعال اجتماعی برای یافتن گمشدگان مبدل شد. او در جریان سه دهۀ اخیر با معلوماتی که به دست آورد، ۲۹ گمشده را به آغوش خانوادههای شان برگرداند.
ماو میگوید که بارها در عالم ناشناسی، مادر اصلی اش را در تلویزیون دیده است که برای یافتن فرزند گمشدۀ خود میتپد، اما هیچگاهی در ذهنش خطور نکرده بود که شاید این گمشده خودش باشد.
آمار دقیق کودک ربایی در چین در دسترس نیست، اما در وبسایت مشهور چینی مسما به "فرزندم به خانه برگرد" بیش از ۵۱ هزار زوج چینی تصاویر کودکان گمشدۀ شان را نشر کرده و در جستجوی یافتن آنان طلب کمک کرده اند.
پس از آنکه وزارت امنیت عامۀ چین ذخیرۀ اطلاعات ملی آن کشور را بر اساس اطلاعات دی ان ای شهروندان ترتیب داد، به گزارش سینهوا، پولیس موفق به شناسایی ۶۳۰۰ کودک گمشده و الحاق آنان به خانوادههای اصلی شان شده است.