اکثر جوانان عرب پیروزی دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، را در انتخابات ۲۰۱۶ به مثابۀ عامل تغییر در پنج سال آینده در منطقۀ خود تلقی می کنند.
نتایج سرویی که روز چهار شنبه نشر شد، نشان می دهد که جوانان عرب از انتخاب دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده نگرانی داشته و به این باور اند که آقای ترمپ بر ضد مسلمانان است.
رئیس جمهور ترمپ در ماه مارچ ۲۰۱۷ فرمان اجراییه ای را امضا کرد که بر اساس آن، شهروندان شش کشور با اکثریت مسلمان، به طور موقت از ورود به امریکا، منع شده اند. آقای ترمپ، دلیل صدور این فرمان را مسایل امنیتی عنوان کرد.
اما دو محکمۀ فدرال فرمان آقای ترمپ مبنی بر منع ورود اتباع شش کشور عمدتاً مسلمان و توقف برنامۀ پذیرش مهاجرین را به تعلیق درآوردند.
قبل بر آن، آقای ترمپ، اولین فرمان اش را یک هفته پس از احراز کرسی ریاست جمهوری امضا کرد. بر اساس آن فرمان، اتباع کشورهای ایران، عراق، لیبیا، سومالیا، سودان، سوریه و یمن از ورود به ایالات متحده منع قرار داده شده بودند و برنامۀ پذیرش پناهجویان نیز برای شش ماه به تعلیق در آورده شد بود.
این سروی سالانه که توسط شرکت مشوره دهی روابط عامه موسوم به بورسون ماستیلر مستقر در دبی صورت گرفته، بر اساس دیدگاه جوانان بین سنین ۱۸ تا ۲۴ سال از ۱۶ کشور عربی انجام شده است.
بر اساس این سروی، ۶۴ در صد جوانانی که در این سروی سهم گرفته اند، ریاست جمهوری آقای ترمپ را توام با "نگرانی، خشم و ترس" تلقی کرده اند.
بر اساس این سروی، ۸۳ در صد سروی شوندگان، آقای ترمپ را "نامطلوب" تلقی کرده اند. سروی های مشابه که در گذشته انجام شده بود، ۵۲ در صد جوانان عرب، باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده را "نامطلوب" تلقی می کردند و قبل بر آن، جورج بوش، رئیس جمهور پیشین امریکا، را ۷۷ در صد "نامطلوب" می پنداشتند، زیرا حمله بر عراق، آقای بوش را در کشور های عربی، به صورت خاص منفور کرد.
حدود ۷۰ در صد سروی شوندگان گفته اند که آقای ترمپ بر ضد مسلمانان است. حدود ۵۰ در صد سروی شوندگان گفته اند که ممنوعیت سفر توسط ادارۀ آقای ترمپ، شرایط را برای تندروان مساعد کرد تا جوانان را به آسانی استخدام کنند.
سروی شوندگان گفته اند که قیمت تیل در پنج سال آینده نیز یکی از عواملی خواهد بود که بر منطقه تاثیر می گذارد و به تعقیب آن، فعالیت گروه دولت اسلامی، یکی از عوامل تاثیر گذار در منطقه خواهد بود. در سروی اول که در این مورد صورت گرفته بود، گروه دولت اسلامی یا داعش به مثابۀ بزرگترین عامل تاثیر گذار در منطقه تلقی می شد.
در این سروی ۳۵۰۰ جوان از ۱۶ کشور اسلامی به صورت رو در رو، مصاحبه شده است. جوانانی از مراکش، مصر، اردن و عربستان سعودی نیز در این سروی مصاحبه شده اند.