لینک های دسترسی

Breaking News

هشدار خبرنگاران ولایت ننگرهار به حکومت افغانستان


خبرنگاران رسانه های مختلف در ولایت ننگرهار از سوی مسؤولان دولتی با تهدیدات روبرو اند و طی پنج ماه گذشته هفت مورد لت و کوب خبرنگاران ثبت گردیده است.

خبرنگاران ولایت ننگرهار به اداره ولایتی این ولایت تا ساعت هشت صبح شنبه (۲۷ جوزا) ضرب الاجل تعین نموده اند که اگر به مشکلات شان رسیدگی صورت نگیرد، آنان ننگرهار را ترک خواهند کرد.

در ننگرهار بیش از ۶۰ خبرنگار ملی و بین المللی فعالیت دارد.

هشدار خبرنگاران ولایت ننگرهار به مقامات ولایتی در حالی صورت می گیرد که آنان از دو سال به این سو با تهدید روز افزون از سوی گروه داعش در آن ولایت مواجه بوده اند.

اما شواهد نشان می دهد که خبرنگاران در اغلب موارد از سوی مسؤولان دولتی نیز تهدید می شوند.

خبرنگاران ولایت ننگرهار می گویند که مسؤولان در برخی از دفاتر دولتی به آنان اجازه نمی دهند تا در مورد موجودیت فساد اداری گزارش تهیه کنند و یا هنگام تهیه همچو گزارش ها در ادارات دولتی با تهدید روبرو می شوند.

شماری از خبرنگاران ولایت ننگرهار ادعا می کنند که بزرگترین تهدید به خبرنگاران، مقام های آغشته به فساد اداری در نهاد های دولتی ننگرهار می باشند.

علاوه بر آن، خبرنگاران از سوی شرکت های خصوصی نیز تهدید شده اند. سه روز پیش خبرنگاران تلویزیون های طلوع، هیواد و آریانا از سوی افراد مسلح یک شرکت خصوصی به نام "مسؤول" که چهره های خود را پوشانیده بودند، مورد لت و کوب قرار گرفتند و نیرو های سرحدی آن ولایت وسایل آنان را ضبط کردند.

زیار خان، خبرنگار طلوع نیوز که در هنگام گزارشدهی توسط افراد مسلح نقاب پوش یک شرکت ساختمانی لت و کوب شده و در یک زندان شخصی مدت یک ساعت نگهداری گردیده بود، به صدای امریکا گفت: "می خواستیم نظریات این شرکت را بگیریم که چرا در زمان تعین شده کار شان را تکمیل نکرده اند. از دو پاسگاه تیر شدیم (عبور کردیم). آنان گفتند شما چرا گزارش تهیه می کنید؟ چه کار دارید؟ کمره ما را به زور گرفتند و گارد های (محافظان) شان ما را لت و کوب کردند."

زیار خان افزود که پس از این رویداد پولیس به محل آمد و از ده نفر محافظ آن شرکت تنها یک نفر آنان را بازداشت کرد.

شاه محمود شینواری، خبرنگار رادیو آزادی که خودش نیز بار ها تهدید شده است، می گوید که ننگرهار را برای خبرنگاران جای مصوون نمی داند.

آقای شینواری گفت: "از یک سو گروه های مسلح تهدیدات را به خبرنگاران به بار آورده است و از سوی دیگر ادارات حکومتی و همچنان مافیای اقتصادی که در ننگرهار فعال استند، بالای ژورنالیستان فشار وارد کرده اند."

او افزود که اگر به به خواسته های خبرنگاران پاسخ مثبت داده نشود، آنان دست به حرکت های مدنی زده و با رفتن به کابل این موضوع را با مقام های حکومت در میان خواهند گذاشت.

شیر شاه همدرد، نماینده کمیته مصؤنیت خبرنگاران در ننگرهار می گوید که امسال هفت مورد خشونت در برابر خبرنگاران را ثبت نموده اند.

آقای همدرد گفت: "این قضایا بی سابقه بوده بخاطریکه قبلاً به این شکل خبرنگاران مورد تهدید نبودند. اکنون در ننگرهار خبرنگاران مورد تهدید زیادی قرار دارند. در مشرقی مصؤنیت خبرنگاران را منجمله مصؤنیت جان و مال خبرنگاران را دولت باید تضمین بکند. مشکلات امنیتی، مصؤنیتی و خود سانسوری که به بار آمده آنرا بردارند."

عطاالله خوگیانی، سخنگوی والی ننگرهار گفت که قضایای اخیر در برابر خبرنگاران در آن ولایت را ادارات ذیربط به جدیت پیگیری می کنند.

XS
SM
MD
LG