لینک های دسترسی

Breaking News

دستگیری‌ها و تهدید باعث ایجاد ترس در میان فعالان سیاسی پاکستان شده است


سرکوب اعضای حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان، شامل دستگیری‌ ده‌ها رهبر و قانونگذار این حزب مخالف عمده در پاکستان شده است، وضعیتی که سبب ترس و رعب در میان فعالان این حزب شده است و شماری از رهبران این حزب مجبور شده‌اند پنهان شوند.

مریم، نام مستعار همسر یک عضو پارلمان پاکستان از حزب تحریک انصاف، که برای مدت کوتاه توقیف شد، می‌گوید که کار سیاسی در پاکستان، ساده نیست.

پس از آنکه همسر مریم به یک مخفیگاه فرار کرد،‌ وی توسط افراد مسلح ناشناس به داخل یک موتر برده شد و بازجویی شد. او از آن زمان به بعد "ترس دایمی" به سر می‌برد.

سیاست پاکستان از ده‌ها سال تا حالا به دلیل کودتا، دستگیری، زندان و ترور آسیب دیده است. با آنکه همه احزاب در دوره‌ای سرکوب را تجربه کرده‌اند، خان و حزب تحریک انصاف از سال ۲۰۲۳ به این‌سو در مرکز سرکوب مقامات حاکم آن کشور قرار داشته‌اند.

ده‌ها نفر از رهبران این حزب دستگیر و یا مجبور شدند خود را پنهان کنند. علاوه بر آن، هزاران نفر از حامیان این حزب نیز دستیگر و بازداشت شده‌اند.

مریم که از ترس انتقام مقامات پاکستان با نام مستعار صحبت می کرد، فکر می‌کرد که تنها همسرش هدف قرار می گیرد، اما او در اشتباه بود. چند هفته پس از آنکه همسرش از ترس حکومت آن کشور به یک مخفیگاه فرار کرد، موتر وی نیز محاصره شد و به جبر به داخل یک موتر دیگر منتقل شد.

او به خبرگزاری فرانس پرس گفت:‌ "آنها زمانی که موتر در حال حرکت بود،‌ در مورد شوهرم از من سوال کردند و سپس، مرا آزاد کردند. من همراه با خانواده و کودکانم در ترس دوامدار زندگی می‌کنم."

سازمان‌های حقوق بشر از مدت‌ها به این‌سو ادارات استخبارات پاکستان را متهم به تکتیک‌های فشار در برابر مخالفان حکومت آن کشور کرده است، فشار‌هایی که شامل ناپدید شدن فعالان، مخالفان و ژورنالستان شده است.

خالد، یک عضو حزب تحریک انصاف که با نام مستعار صحبت می‌کرد، به خبرگزاری فرانس پرس گفت از زمانی که در ماه جولای سال روان میلادی "اختطاف شد" از عوارض پس از سانحه،‌ مشکلات جسمی، روانی یا اجتماعی پس از وقوع یک حادثه و یا واقعه،‌ رنج می‌برد.

خالد گفت: "می ترسم دوباره ساعت چهار صبح ‌غریبه‌ها دروازه را بشکنند و وارد خانه‌ام شوند. او همچنین می‌‌گویند دوستان از ترس اینکه مبادا صدای‌شان ریکارد شود، نمی‌خواهند از طریق تیلفون با وی صحبت کنند."

خالد می‌گوید که برای یک هفته نمی دانست در کجا و توسط کی برده شده است، اما پس از آن، به محکمه آورده شد و برای بیش از یک ماه در بازداشت به سر برد.

بعد از یک هفته بدون اطلاع از مکان و فرد بازداشت‌کننده، به دادگاهی معرفی شد که او را بیش از یک ماه در بازداشت نگه داشت.

ایمان مزاری، وکیل حقوق بشر که به صورت معمول از فعالان دفاع می‌کند،‌ می‌گوید که افراد ناشناس معمولاً از ادارات استخباراتی به حمایت اردو، پولیس و شبه‌نظامیان مخالفان حکومت را دستگیر و بازداشت می‌کنند. به گفتهٔ مزاری،‌ عملکرد نامتناسب ادارات امنیتی در مقابل مخالفان از معافیت برخوردار بودند. در عین حال، به گفتهٔ او، رهبران حزب تحریک انصاف در دفاع از کارکنان این حزب ناکام بوده‌اند.

عمران خان از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ میلادی پیش از آن که توسط پارلمان آن کشور سلب صلاحیت شده و از قدرت کنار زده شود، منحیث صدر اعظم پاکستان ایفای وظیفه می‌کرد.

خان که هنوز هم محبوبترین سیاستمدار پاکستان پنداشته می‌شود، از ماه اگست سال گذشته به اینسو به اتهام فساد، فتنه و دامن زدن به اعتراضات خشونت آمیز ضد اردو در زندان به سر می‌برد. او تمامی این اتهامات را رد کرده و گفته است که اردوی این کشور در عقب این اتهامات قرار دارد.

عمران خان در سال ۲۰۱۸ میلادی با طرح مبارزه علیه فساد اداری به کرسی صدارت رسید، اما قبل از این که دورهٔ صدارتش را تکمیل کند، پارلمان آن کشور از طریق رای عدم اعتماد،‌ وی را سلب صلاحیت کرد و از کرسی صدارت کنار راند.

عمران خان از ماه اگست ۲۰۲۳ به دلیل اتهامات جنجالی فساد اداری و سایر جرایم در زندان به سر می‌برد. در این مدت، حزب تحریک انصاف با سرکوب حکومت ایتلافی که از حمایت نظامیان برخوردار است، مواجه بوده است. عمران خان همه اتهامات علیه خود را رد کرده و ادعا می‌کند که این اتهامات انگیزهٔ سیاسی دارند.

با وجود مشکلات، نامزدان حزب تحریک انصاف در انتخابات سرتاسری که در ماه فبروری برگزار شد، اکثریت کرسی‌های پارلمان را به دست آوردند، اما نتوانستند به اندازهٔ کافی کرسی برای تشکیل حکومت کسب کنند. این امر به مخالفان خان، به رهبری شهباز شریف، این امکان را داد که با ادعای کمک اردوی قدرتمند، ایتلاف حاکم را تشکیل دهند

طرفداران عمران خان بار‌ها مظاهرات ضد حکومتی را راه‌اندازی کرده‌اند و در برخی اوقات این اعتراضات توام با خشونت بوده است. ده‌ها نفر از حامیان این حزب‌ در محاکم نظامی به صورت مخفی محاکمه شده‌اند و شماری از آنان به دلیل ادعای تقلب در انتخابات فبروری سال روان میلادی به زندان محکوم شده‌اند.

خان با ده‌ها اتهام جنایی روبرو شده است. خان معتقد است این اتهامات برای جلوگیری از شرکت‌اش در انتخابات ماه فبروری طراحی شده است. در هفته جاری بیش از ۱۰ هزار نفر از هواداران او در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، مظاهرات را راه‌اندازی کردند و خواهان آزادی صدراعظم پیشین آن کشور شدند.

این مظاهرات سبب درگیری با نیروهای امنیتی اسلام‌آباد شد و نزدیک به یک‌هزار معترض دستگیر شدند و پنج نیروهای امنیتی نیز کشته شدند.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، که حزب مسلم لیگ نواز در ایتلاف با احزاب کوچکتر حکومت می‌کند، اعلام کرد که حکومت زیر امرش در حال مبارزه با "هرج و مرج و تروریزم" است.

اردوی پاکستان که تقریباً نیمی از تاریخ کشور را از زمان استقلال در سال ۱۹۴۷ تحت حکومت خود داشته، بارها اعلام کرده که دیگر در سیاست دخالت نمی‌کند.

گروه

XS
SM
MD
LG