پاکستان و چین گزارشهای را رد کردند که گویا این دو کشور برخلاف پیمانهای بینالمللی در یک تحقیق سری در تلاش ساختن تسلیحات بیالوژیکی بوده اند.
نشریه کلاکسون آسترالیا هفتهٔ گذشته در یک گزارش تحقیقی گفت که بیجنگ و اسلام آباد در یک معاملهٔ سری در پی گسترش قابلیتهای جنگی بیالوژیکی بوده اند.
این روزنامه گفته است که این دو کشور چندین پروژهٔ تحقیقی مادهٔ مرگبار انتراکس را نیز به پیش میبرند.
در این گزارش از منابع متعدد استخباراتی نقل شده که گفته اند انستیتیوت ویروسشناسی ووهان چین به پاکستان کمک مالی و حمایت علمی را فراهم کرده تا یک مرکز سری را در پاکستان ایجاد کند.
روزنامه همچنان گفته است که لابراتوار ووهان آموزشهای گسترده در رابطه به تغییر باکتریاها و ویروسهای بیماریزا و جمع آوری، تحلیل و تجزیه معلومات بیالوژیکی را به دانشمندان پاکستانی فراهم میکرده است تا آنان دیتابیس کلکسیون ویروسهای خود را ایجاد کنند.
وزارت خارجهٔ پاکستان امروز ۲۶ جولای (پنجم اسد) با نشر اعلامیهای گفت که این گزارش انگیزهٔ سیاسی داشته و جعلی بوده و نقل قولهای آن نیز اساس حقیقی ندارد.
وزارت خارجه پاکستان گفته است که تسهیلاتی که در گزارش به آن اشاره شده است، لابراتواری است که در زمینۀ تهدیدات صحی در حال ظهور و شیوع بیماریها در آن تحقیقات صورت میگیرد و هیچ برنامۀ سری ندارد.
این وزارت گفته است که پاکستان پابند مکلفیتهای بین المللی اش در کنوانسیون تسلیحات بیالوژیکی است.
این پیمان بین المللی، کشورهای عضو را از انکشاف، تولید و ذخیره کردن مواد زهری و بیالوژیکی منع میکند.
در همین حال، سفارت چین در پاکستان نیز این گزارش را رد کرده و دور از حقیقت خوانده است.
مقامات چینی در یک تویت گفته اند که هدف از این گزارش، بدنام سازی روابط چین و پاکستان است.
سفارت چین گفته است که کشورش همیشه به مکلفیتهای بین المللی خویش پابند بوده است.
این در حالی است که مقامات امریکایی به شمول دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده اتهام وارد کرده اند که کروناویروس نیز از لابرتوار ووهان به بیرون سرایت کرده است؛ ویروسی که تا حال سبب بیماری بیش از ۱۶ میلیون نفر و مرگ بیش از ۶۴۵ هزار دیگر در جهان شده است.