جک لو، وزیر مالیه ایالات متحده یکشنبه به صدراعظم یونان گفت که به نفع یونان، اروپا و اقتصاد جهانی است تا راه حل دوامداری یافت شود که بتواند یونان را به اصلاحات و بهبود اقتصادی در میان کشورهای ۱۹ عضوی حوزه یورو رهنمون کند.
آقای لو گفت که مهم است تا تمام جناح ها برای رسیدن به راه حل در مورد اصلاحات و رفع مشکل قرضه ها بکار خویش ادامه دهند و از حکومت یونان خواست تا ثبات مالی خویش را حفظ کند.
جک لو درعین حال به صورت جداگانه شنبه با کرستین لاگارد، رئیس صندوق وجهی بین المللی و همقطاران فرانسوی و آلمانی او صحبت کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده یکشنبه با انگلا مرکل صدراعظم آلمان در مورد آنچه را که قصر سفید اهمیت حیاتی اصلاحات و رشد یونان در حوزه یورو می خواند صحبت کرد.
گاری هف باور از انیستیتوت اقتصاد بین المللی پیتر مستقر در واشنگتن می گوید که ایالات متحده نسبت به عواقب احتمالی بحران یونان نگران است.
هف باور می گوید "ایالات متحده از سردرگمی در یونان نگران بوده که ممکن این شک و تردید به سایر اعضای حوزه یورو مانند پرتگال، هسپانیه و ایتالیا سرایت کرده و باعث ایجاد مشکل شده و نفاق را درعزم اروپا برای مقابله با روسیه و نقش آن در اوکراین بوجود بیاورد."
بعد از آنکه مذاکرات حکومت یونان با قرضه دهندگان بین المللی شنبه به ناکامی انجامید، بانک مرکزی اروپایی یکشنبه تصمیم گرفت تا برنامه قرضه دهی عاجل خویش را توسعه نبخشیده و حکومت یونان را مجبورساخت تا بانک های خویش را تا ششم جولای مسدود سازد.
همچنان بازار سهام این کشور دوشنبه مسدود گردید. خارج کردن پول از بانک تا ۶۰ یورو محدود شده است.
آقای سیپراس گفت که او این تصمیم را به مردم یونان واگذار می کند که نجات مالی را از طریق همه پرسی درپنجم جولای می پذیرند یا خیر. مسئله نجات مالی باعث خواهد شد تا اقدامات صرفه جویانه به شمول کم کردن تقاعد و ازدیاد مالیه دهی بیشتر گردد.
گاری هف باور می گوید که یونان از صندوق وجهی بین المللی تا سه شنبه ۸،۱ میلیارد دالر مقروض است و این وقتی است که میعاد نجات فعلی مالی بین المللی سپری می شود و هشت میلیارد دالر به آتن فراهم نخواهد شد.
هف باور می گوید سوال عمده این است که آیا یونان از حوزه یورو خارج می شود یا خیر و این موضوعی است که به گفته صدراعظم این کشور محوراصلی همه پرسی یکشنبه آینده خواهد بود.
پاتریک شووانیک از مدیریت دارایی های سلورکرست می گوید با آنکه یونان اقتصاد کوچک دارد ولی عواقب خروج آن از حوزه یورو خیلی زیاد است.
شووانیک می گوید "آنچه در یونان رخ می دهد تنها به این کشور محدود نمی ماند و اقتصاد سایرکشورهای اروپایی که همین اکنون تحت فشار قراردارند را نیز متاثر می سازد."
هف باور می گوید که قروض یونان به مراتب بیشتر از تولید نا خالص ملی یونان است و این کشور در مدیریت بحران ناکام مانده و نیز در انتخابات حکومتی را انتخاب کرد که به کمونیزم گرایش دارد.
گزارش: ویکتور بیتی، خبرنگار صدای امریکار
ترجمه: عبدالواجد عادل