فعالان حقوق بشر تلاش می ورزند اقامه دعوای را راه اندازی کنند که بتوانند بریتانیا را از فروش اسلحه به عربستان سعودی باز دارد. منتقدان، ائتلاف به رهبری عربستان سعودی را به خاطر بمباران مناطق غیر نظامی در یمن به نقض قانون بین المللی متهم می کنند.
این ائتلاف که توسط ایالات متحده و بریتانیا حمایت می شود- با حوثی های یمن درگیر جنگ است.
ظهیر و خانواده وی در اکتوبر ۲۰۱۶ در مراسم تدفین یک شیخ در صنعا مرکز یمن اشتراک کرده بود. در آنجا بیش از یک هزار تن در یک ساختمان گردهم امده بودند که ناگهان طیاره های جنگی دو میزاییل را شیلک کرد.
در آن رویداد بیش از ۱۴۰ نفر کشته و پنج صد تن دیگر زخمی گردید.
ظهیر گفت: "کاکایم مرا از آنجا نجات داد. رویم، دستانم و پاهایم سوخته بود. لباس هایم و تمام بدنم سوخته بود."
این درحالیست که خانواده ظهیر برای تداوی او پول نداشت و از این رو او برای دو هفته تحت مراقبت های صحی قرار نگرفت.
دیدبان حقوق بشر اذعان می دارد که شواهد طب عدلی، از ساحۀ بمباران شده نشان می دهد که میزاییل ها توسط جت های سعودی شیلک شده بود اما ریاض دست داشتن در آن رویداد را رد کرد.
هدف مداخله نظامی عربستان سعودی در یمن که توسط ایالات متحده و بریتانیا حمایت می شود، مبارزه با جنگجویان حوثی است که پشتیبانی ایران را با خود دارند و صنعا در کنترول آنان می باشد.
اما منتقدان می گویند که از هر سه حمله هوایی این ائتلاف، یکی آن ساحات غیر نظامی را هدف می گیرد که باعث از بین رفتن هزاران تن شده است.
یک گروه مخالف تجارت اسلحه مستقر در لندن می گوید بریتانیا از زمان آغاز درگیری ها در یمن در سال ۲۰۱۵ تا حال به ارزش ۴،۱ میلیارد دالر اسلحه را به عربستان سعودی فروخته است.
این گروه در جریان این هفته علیه حکومت بریتانیا در یک محکمه لندن اقامه دعوا کرد.
کت هوبس، عضو این گروه می گوید که بریتانیا باید فروش اسلحه به عربستان سعودی را متوقف سازد.
او گفت: "ما شاهد بودیم که یک گروه از آگان ورزیده ملل متحد می گفت به نظر می رسد که حملات نیرو های هوایی عربستان سعودی به طور گسترده و سیستماتیک شهروندان یمنی را در آن کشور هدف می گیرد. در صورتی که قانون کنترول صادرات بریتانیا کارا باشد، پس حکومت بریتانیا باید به طور فوری فروش اسلحه به عربستان را متوقف سازد."
در همین حال، بریتانیا می گوید که آن کشور یک سیستم کنترول صادرات قوی را دارا بوده و فروش سلاح به عربستان سعودی را تحت بررسی مداوم قرار می دهد.
اما گروه های امداد رسان می گویند که درگیری ها در یمن یکی از بدترین فجایع بشری را در جهان در پی داشته است.
فرگس دراکی از صندوق وجهی ملل متحد برای حمایت کودکان می گوید که کودکان یمنی با وضعیت رقت باری مواجه اند. او افزود: "ده میلیون کودک در حال حاضر نیاز به کمک های فوری دارد و نیم میلیون دیگر با سوء تغذی حاد مواجه است. از این رو ظاهراً نقض قوانین بین المللی از سوی همه جناح ها صورت گرفته است اما عربستان سعودی یک کشور مهم متحد برتیانیا می باشد. بریتانیا سلاح به سعودی ها می فروشد و ائتلاف به رهبری سعودی ها کودکان یمنی را از بین می برد."
اما ریاض کشتار هدفمندانه غیر نظامیان را همواره رد کرده است .
قرار است که محکمه عالی بریتانیا تا چند هفته آینده حکم خود را در مورد فروش اسلحه از آن کشور به عربستان سعودی صادر کند.
برگردان: رویا زمانی