هند یافتههای گزارش سالانه کمیسیون آزادی دینی بین المللی ایالات متحده را رد کرده و یافتههای این کمیسیون را جانبدارانه و مغرضانه توصیف کرده است.
در این گزارش هند در زمرۀ کشور هایی قرار گرفته است که شرایط آزادی دینی در آن کشورها قابل نگرانی است.
در این گزارش آمده است که آزادی دینی در هند در سال ۲۰۱۹ میلادی به گونۀ قابل ملاحظه سیر نزولی داشته و پیشنهاد شده است که هند باید درج فهرست سیاه شود، زیرا این کشور از آزادی دینی و مراسم عبادی ادیان حراست نکرده است.
وزارت خارجه هند با نشر اعلامیهای گفته است که اظهارات این کمیسیون چیز تازه ای نیست، اما تاکید کرده است که ارزیابی تازۀ این کمیسیون در زمینۀ "ارایه معلومات نادرست" به سطح جدیدی رسیده است.
در گزارش کمیسیون آزادی دینی بین المللی ایالات متحده به گونۀ مشخص از قانون جدید اعطای شهروندی هند یاد شده و این قانون در برابر مهاجران مسلمان که از افغانستان، پاکستان و بنگه دیش به هند رفته اند "تبعیض آمیز" توصیف شده است.
این کمیسیون از حکومت ایالات متحده خواسته است تا بر آن نهادها و مقامهای هندی که مسوول نقض آزادی دین بوده و با اقلیتهای دینی و مذهبی به شمول مسیحیان و مسلمانان برخورد تبعیض آمیز کرده اند، تحریم وضع کند.
در اعلامیۀ وزارت خارجۀ هند آمده است: "کمیسیون آزادی دینی بینالمللی ایالات متحده را به صفت یک نهاد دارای علایق مشخص نگریسته و به همان سان با آن تعامل میکنیم".
کانگرس امریکا در سال ۱۹۹۸ میلادی کمیسیون آزادی دینی بین المللی ایالات متحده را ایجاد کرد تا سفارشات در سطح پالیسی را در مورد آزادی دینی و مذهبی در سطح جهان ارایه کند.
هند همواره یافتهها و گزارشهای این کمیسیون امریکایی را رد کرده و از یک دهه به این سو به اعضای این کمیسیون ویزه صادر نکرده است.