لینک های دسترسی

Breaking News

افزایش ناامنی در ایران؛ قرارگاه مقابله با 'جرایم خشن' تشکیل می‌شود


در پی نشر گزارش‌ها و انتشار تصاویر گسترده از افزایش ناامنی‌ در خیابان‌ها و کوچه و بازار برخی از شهرهای ایران به ویژه تهران، قوه قضاییه جمهوری اسلامی از تشکیل "قرارگاه ویژه مقابله با سرقت و جرایم خشن" در تهران خبر داده است.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران روز یکشنبه ۲۸ اگست (ششم سنبله) در گزارشی با عنوان "اتمام حجت دستگاه قضا با مجرمان جرایم خشن" خبر داد که غلام حسین محسنی اژه‌ای رییس این نهاد دستور ایجاد نهاد ویژه "برای مقابله با سرقت‌های خشن و زورگیری‌ها" را داده و از اقدامات عملی قضایی در این زمینه نیز گزارش شده است.

همچنان رییس قوۀ قضاییۀ ایران دستور داده است تا تصاویر مربوط به جرایم خشن که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده است برسی و عاملان این جرایم شناسایی و به کیفر رسانده شوند.

پیش از این مقام‌های انتظامی و قضایی ایران به نشر فلم‌ها و تصاویر مربوط به جرایم خشن در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان نداده و برخی اوقات نشر کنندگان این تصاویر را متهم به "اغراض خاص" و تهدید به پیگرد قضایی کرده بودند.

پیش از این روزنامۀ "جمهوری اسلامی" که یک رسانۀ نزدیک به حلقۀ روحانیان سنتی حاکم در ایران است، با نشر گزارش گفته بود که وضعیت بد اقتصادی سبب شده است که مردم به سرقت و زورگیری متوسل شوند. در این گزارش استدلال شده بود که قوانین برخورد با سارقین و زورگیر‌ها "کارآمدی لازم" را برای بازدارندگی از جرایم ندارد و "برطرف ساختن بحران اقتصادی" چارۀ کار است.

محمد جعفر منتظری، دادستان کل (لوی سارنوال) ایران گفته است که کمیتۀ ویژه برای پیگرد قضایای سرقت و زورگیری ایجاد می‌شود تا به گفتۀ وی این قضایا "بلافاصله و بدون فوت وقت" پیگرد و رسیدگی شود.

پیش از این، حسین رحیمی، رییس پولیس تهران نیز از افزایش جرایم به ویژه سرقت خبر داده و به خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) گفته بود که باید برای "زمینه‌هایی که باعث می‌شود این سرقت‌ها به وقوع بپیوندد" فکر جدی‌تری شود.

او گفته بود که راهکار "جلوگیری" از این نوع سرقت‌ها و ایجاد امنیت در جامعه، "برخورد قاطع‌تر و جدی‌تر با این بزهکاران" است و به گفتۀ وی باید مجازات سنگین برای مجرمان در نظر گرفته شود تا "کمتر به سرقت اقدام کنند".

چندی پیش، شماری از رسانه‌های ایرانی به نقل از سازمان زندان‌های جمهوری اسلامی گزارش داده بودند که "۶۸ درصد زندانیان" در آن کشور را کسانی تشکیل می‌دهند که به خاطر جرایم مرتبط به "مواد مخدر و سرقت" زندانی شده اند.

XS
SM
MD
LG