لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا و تشدید جنگ با دولت اسلامی


براک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده از عمل کرد نیزوهای این کشور در برابر گروه دولت اسلامی تمجید می کند.
براک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده از عمل کرد نیزوهای این کشور در برابر گروه دولت اسلامی تمجید می کند.

روز چهارشنبه یک تن از استفاده کنندگان از توتر عکس العمل ها را در شرق میانه به عربی چنین خلاصه کرد "درعراق آنها خواهان مقابله ایالات متحده با دولت اسلامی اند، درحالیکه این کشور را متهم به حمایت ازین گروه می کنند."

برخی از تحلیل گران می گویند ایالات متحده این توانایی را دارد تا در مناطق وسیعی از عراق و سوریه کمر دولت اسلامی را بشکند. اما بسیاری در شرقمیانه در مورد عزایم ایالات متحده شاکی اند.

سعد ابراهیم استاد در پوهنتون امریکایی قاهره و آمر مرکز مطالعات انکشاف ابن خلدون می گوید که تهاجم امریکا می تواند برای خانواده هایی که در تلک گروه دولت اسلامی در مناطق تحت کنترول این گروه گیرمانده اند راحت کننده خواهد بود.

اما او گفت این راحت وقتی میسر خواهد گردید که ایالات متحده بتواند با استعمال قوه کم که به ملکی ها آسیبی نرسد موفق به شکست دادن دولت اسلامی گردد.

خاطره تهاجم بر عراق

ابراهیم می گوید ایالات متحده باید کاری را انجام دهد که شفاف باشد. زیرا هنوز مردم زیادی تهاجم این کشور را در عراق به خاطر دارند، گرچه عزایم ایالات متحده در ابتدا خوب بود ولی این تهاجم صدمه شدیدی به عراق زد.

ابراهیم افزود که برخی ازین شک و شکوک ازین سبب بوده می تواند که موقف ایالات متحده در قبال جنگ سوریه و بشار الاسد رئیس جمهور این کشور مشخص نیست.

او گفت عدم اعتماد ازین سبب قابل درک است که بیانات متضاد از جانب ایالات متحده در مورد سوریه و اسد وجود دارد. برخی اوقات گفته شده است که او در آینده سوریه نقشی نخواهد داشت، و آنها معامله ای با او ندارند.

ابراهیم می گوید اما در برخی موارد ایالات متحده طوریکه معلوم می شود به دنبال دشمنان اسد مانند گروه دولت اسلامی رفته است.

عراقی ها نیز از عزایم ایالات متحده شاکی اند، و بحران فعلی عراق را مربوط به تهاجم نظامی 2003 می دانند که این کشور را به ویرانه مبدل ساخت.

روز چهارشنبه، رهبران عراقی به اخبار ان بی سی گفتند که آنها نمی خواهند و نه هم ضرورتی به عساکر پیاده دارند.

سعد الحدیثی سخنگوی حیدر العبادی صدراعظم عراق به این چینل تلویزیونی گفت که این یک مسئله کاملا عراقی است و حکومت عراق از وزارت خارجه ایالات متحده نخواسته است تا در عملیاتها بطورمستقیم دخیل شود. او گفت عراق به قدر کافی عساکر در میدان جنگ دارد.

پالیسی واگزاری شرق میانه

به اساس تحلیل هشام کاسم، تحلیل گر امور شرقمیانه، پالیسی های اخیر ایالات متحده در عراق و سوریه بیشتر پالیسی "واگزاری" بوده است.

در حالیکه هنوز به درستی معلوم نیست که ایا پالیسی جدید ایالات متحده در قبال گروه دولت اسلامی موفق خواهد شد یا خیر، عملکرد براک اوباما رئیس جمهور امریکا علیه این گروه تا حال کاملا به شکست مواجه بوده است.

او علاوه کرد که این خود داری مستحکم از دخالت مجدد در حالیکه آنها شاهد سقوط دکتاتورها هستند و ظهور مجدد منازعات قومی و نژادی احساس میشود، به سادگی یک پالیسی معقول بوده نمی تواند.

کاسم می گوید، پالیسی قبلی براک اوباما انعکاس دهنده تمایل او به تقلیل دخالت در شرقمیانه بود.

هفته گذشته نیروهای کردی و ایالات متحده با حمله بریک محوطه ۷۰ تن از گروگان هارا از اسارت گروه دولت اسلامی نجات دادند. این نخستین بار بود که قوای خاص ایالات متحده به صورت مستقیم در عملیات پیاده از زمان آغاز حملات هوایی علیه دولت اسلامی در ۲۰۱۴ شرکت ورزید.

درین عملیات یک تن از قوای امریکایی کشته شد. با اینکه برخی این کار را نکوهش کردند، اما به صورت عمومی این یک اقدام کامیاب محسوب گردید.

با انکه اشتن کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده گفته است که حملات تهاجمی مماثل آن در آینده نیز صورت خواهد گرفت اما قصر سفید بطور فوری گفت که ایالات متحده در جنگهای گسترده که مانند آن در گذشته در افغانستان وعراق بوقوع پیوست، شرکت نخواهد ورزید.

به گفته ابراهیم استاد پوهنتون امریکایی درقاهره هرگاه در آینده چنین نوع عملیات موفقانه بیشتر صورت گیرد شاید بتواند برخی از روابط صدمه دیده گذشته را ترمیم کند و اعتبار امریکا را اعاده کند.

XS
SM
MD
LG