اسراییل مذاکرات دیپلوماتیک را با حکومت فلسطینیِ که در آن گروه تندرو حماس نقش داشته باشد، انجام نمی دهد.
صدراعظم اسراییل روز سه شنبه با بیان این مطلب گفت که هیچ نوع مذاکرات با فلسطینیان انجام نخواهد شد مگر اینکه حماس به یک سلسله شرایط به شمول به رسمیت شناختن اسراییل و خلع سلاح توافق کند.
اسوشیتدپرس گزارش می دهد که این اظهارات بنیامین نتنیاهو، تلاش ها به منظور مذاکرات آشتی جویانه میان فلسطینیان و اسراییل را که از قبل پیچیده می باشد؛ بیشتر با بن بست مواجه خواهد ساخت.
اعلامیۀ حکومت اسراییل در حالی صورت می گیرد که حکومت فتح، به رهبری محمود عباس، پس از ده سال در حال مذاکره با حماس می باشد.
دو جناح فلسطینی، با وساطت مصر، هفتۀ گذشته توافق ابتدایی خود را اعلام کرده و کمیته های را تشکیل داده اند تا مسایل باقیمانده و حل ناشده را که عمدتاً "کنترول زراد خانۀ بزرگ حماس خواهد بود"، حل کند.
در حالیکه حماس بر سپردن مسوولیت حکومتداری به حزب فتح، توافق کرده است؛ می گوید که کنترول سلاح حماس در مذاکرات شامل نیست.
این امر، حتی در صورتیکه حماس در حکومت آیندۀ فلسطینیان نقش رسمی نداشته باشد، نفوذ پشت پرده آن گروه را بر امور فلسطینیان، به گونۀ قابل ملاحظه یی باقی خواهد گذاشت.
حماس در سال 2007، کنترول غزه را از نیرو های حامی محمود عباس در دست گرفت و حکومت فلسطنینان را به دو بخش تقسیم کرد. تلاش های قبلی مصالحه ناکام شده بود و هیچ ضمانتی هم بر موفقیت دور تازۀ مذاکرات وجود ندارد.
موقف آقای نتنیاهو مشابه تقاضا های گذشتۀ وی و جامعۀ جهانی از حماس بود که همانا کاهش خشونت و به رسمیت شناختن حق موجودیت کشور اسراییل بوده است.
اما، اعلامیه یی روز سه شنبه حکومت اسراییل شرایط جدیدی را اضافه کرده است که در آن از حکومت عباس خواسته شده تا به سرکوب تندروان حماس در کرانۀ غربی رود اردن ادامه داده؛ گروه حماس علایق خود را با ایران قطع کرده، دو اسراییلی ملکی را که فکر می شود در اسارت حماس در غزه به سر می برند و بقایای جسد دو سرباز اسراییلی را برگرداند.
نبیل ابو ردنه، سخنگوی محمود عباس، رئیس ادارۀ خود گردان فلسطین، سه شنبه شب، مصالحه را یکی از مهمترین منافع فلسطینیان خوانده گفت "هرگونه اظهارات اسراییلی ها موقف رسمی فلسطین را برای تلاش های مصالحه به منظور دسترسی به امید ها و آرزوهای مردم فلسطین جهت ختم دو دستگی، تغیر نخواهد داد."
فوزی بارووم، سخنگوی حماس اظهارات صدراعظم اسراییل را "یک مداخلۀ غیر ضروری در امور داخلی فلسطینیان" عنوان کرده است.
محمود عباس به دنیال یک کشور مستقل در کرانۀ غربی رود اردن، غزه و شرق بیت المقدس می باشد. اسراییل آن مناطق را در ۱۹۶۷ پس از یک درگیری تصرف کرده بود؛ اما، در ۲۰۰۵ نیروهایش را از غزه فرا خواند.
آخرین دور مذاکرات میان فلسطینیان و اسراییل در ۲۰۱۴ با وجود تلاش های مکرر حکومت به رهبری بارک اوباما، به هم خورد.
جنسُن گرینبالت، رئیس هیات مذاکره کنندۀ ادارۀ رئیس جمهور ترمپ، به منظور پیدا کردن راهکار برای آغاز دوبارۀ مذاکرات صلح، در منطقه رفت و آمد دارد.
دفتر آقای جنسُن، تا کنون در بارۀ اظهارات جدید بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، واکنشی نشان نداده است. مصر که میانجی عمده میان فتح و حماس در فلسطین است نیز تا کنون در رابطه ابراز نظری نکرده است.