امارات متحدۀ عربی برای بهبود روابط با مقتدی الصدر، روحانی با نفوذ شیعۀ عراق، تمایل نشان داده است تا باشد که نفوذ روز افزون ایران را در شرق میانه تا حدی مهار کند.
دستیاران ارشد آقای صدر به خبرگزاری رویترز گفته اند که وی روز یک شنبه با شیخ محمد بن زیاد آل نهیان، ولیعهد ابو ظبی و معاون وزیر دفاع امارات متحدۀ عربی، در ابو ظبی دیدار کرد.
وبسایت رسمی آقای صدر گزارش داده است که این روحانی شیعه روز دوشنبه در دیدار با احمد الکبیسی، روحانی برجستۀ سنی، در ابو ظبی در مورد راهها برای بهبود تفاهم میان شیعیان و سنیها در جهان اسلام، صحبت کرده است.
امارات متحدۀ عربی، کشور اسلامی با جمعیت عمدتاً سنی، از اقتدار ایران در منطقه نگران بوده و همواره در تلاش برقراری روابط نیک با گروه های متنفذ شیعه در عراق و لبنان بوده است.
داشتن روابط نزدیک با صدر، که پیروان زیاد در عراق دارد، کشورهای سنی منطقه را کمک خواهد کرد تا قبضۀ ایران را از اجتماعات شیعه در عراق سست ساخته و نفوذ بیشتر ایران را بر آنان مهار کند.
امارات متحدۀ عربی، عربستان سعودی، مصر و بحرین به تاریخ پنجم جون با این ادعا که گویا قطر سازمان های دهشت افگن را تمویل کرده و روابط نزدیک با ایران دارد، روابط خود را با این کشور قطع کردند.
مقتدی الصدر یکی روحانیان شیعه است که تا حدی از ایران فاصله گرفته است. او نخستین رهبر شیعیان عراق بود که در ماه اپریل خواستار کناره گیری بشار الاسد، رئیس جمهوری سوریه، از قدرت شد. حالانکه ایران با تمام نیرو از رژیم اسد حمایت می کند.
خبرگزاری دولتی امارات گزارش داده است که ولیعهد ابو ظبی در دیدار با آقای صدر خواستار اتحاد مسلمانان به ویژه عربها شده و طرفداران انشقاق و جدایی را مردود خوانده است.
آقای صدر دو هفته پیش به عربستان سعودی نیز سفر کرده و با محمد بن سلمان، ولیعهد آن کشور دیدار کرده بود. عربستان هم اکنون در مورد گشایش قنسولگری در شهر مذهبی نجف غور دارد. چندین مکان مذهبی شیعیان در شهر نجف موقعیت دارد.
عربستان سعودی پس از ۲۵ سال، در سال ۲۰۱۵ سفارت خود را در عراق بازگشایی کرد و در یک اقدام کم پیشینه، عادل الجبیر، وزیر خارجۀ سعودی، ماه فبروری از بغداد دیدن کرد.