نزدیک به ۸۵ درصد کشورهای عضو سازمان ملل متحد دوشنبه ۱۹ قوس (۱۰ دسمبر) از یک پیمان غیرالزامی برای مهاجرت مصوون و منظم حمایت کردند، اما ایالات متحده و چند کشور دیگر با آن مخالفت شدید کردند.
ملل متحد به منظور جلوگیری از مهاجرت های خطرناک و غیرقانونی در امتداد مرزها و سرکوب شبکههای قاچاق انسان، مناظرۀ جدی را آغاز کرده است.
اعضای این سازمان چند سال پیش توافق کردند که هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند به بحران مهاجرت غیرقانونی رسیدگی کند و باید برای آن چارۀ جمعی و جهان شمول جستجو شود.
انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل متحد، دوشنبه ۱۹ قوس (۱۰ دسمبر) در کنفرانس جهانی مهاجرت در مراکش گفت "مهاجرت تنظیم ناشده بهای سنگین انسانی بر میدارد: جانهایی که در سفرهای خطرناک در صحراها، اقیانوسها و دریاها تلف میشوند؛ جانهایی که با دستان قاچاقبران، کارفرمایان بیپروا و دیگر درندگان تلف میشوند".
آقای گوتیرش گفت که بیش از ۶۰ هزار پناهجو از سال ۲۰۰۰ به اینسو در جریان مهاجرت جان باخته اند. او گفت "این وضعیت مایۀ شرم جمعی است".
طرفداران پیمان جدید ملل متحد استدلال میکنند که مهاجرت، با تجدید و ایجاد تنوع در نیروی کار در کشورهای ثروتمند، چرخ های اقتصاد جهان را به گردش نگه میدارد.
اما مخالفان هراس دارند که سرازیر شدن سیل مهاجرین هویت بومی کشورها را مبدل، فقر و جرایم را تورید کرده و فرصتهای شغلی را از چنگ شهروندان اصلی کشورها میرباید.
کم از کم ۱۶۴ عضو از مجموع ۱۹۳ عضو ملل متحد پیمان جدید مهاجرت ملل متحد را منظور کردند، اما ایالات متحدۀ امریکا، استرالیا، اتریش، جمهوری چک، جمهوری دامینیکن، مجارستان، لاتویا، پولند و سلواکیا آن را رد کردند.