سفارت ایالات متحده در پاکستان روز چهارشنبه ۱۲ فبروری (۲۴ دلو) به شهروندان امریکا توصیه کرد که به دلیل تهدیدهای تروریستی به مسجد فیصل در شهر اسلامآباد، پایتخت این کشور، نزدیک نشوند.
اوایل هفتهٔ روان ویدیویی در شبکههای اجتماعی دست به دست شد که یک عامل تندرو را در مسجد فیصل که یکی از جاذبههای گردشگری در اسلام آباد است، نشان میدهد
در این ویدیوی کوتاه فردی دیده میشود که رسالهای را که پرچم تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) روی آن ترسیم شده است، در دست دارد. این ویدیو روز دوشنبه از طریق حسابهای کاربری تیتیپی در شبکههای اجتماعی نشر شد.
ایالات متحده امریکا تیتیپی را به صفت سازمان دهشتافگن میپندارد و سفارت امریکا در اسلامآباد کارمندان خود را تا اطلاع بعدی از سیر و سفر در ساحات اطراف این مسجد منع کرده و نیز از شهروندان امریکا خواسته است تا از رفتن به این ساحه پرهیز کنند.
تهدید تروریستی در مرکز پاکستان درست در روزی صادر شد که رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، در وسط تدابیر شدید امنیتی به اسلامآباد رسید.
تیتیپی به گونهٔ روزمره و منظم بمگذاری انتحاری و حملات مسلحانه را علیه نیروهای امنیتی و دیگر اهداف رسمی در پاکستان به ویژه در ایالتهای هممرز آن کشور با افغانستان انجام میدهد. شورشگری این گروه در چند سال اخیر در پاکستان منجر به کشته شدن صدها نفر شده است.
مقامهای پاکستانی مدعی اند که تیتیپی در افغانستان لانههای امن داشته و از آنجا حملات شان را علیه پاکستان طراحی و تطبیق میکنند. از اینرو اسلامآباد همواره از حکومت طالبان در افغانستان خواسته است که علیه تندروان تیتیپی اقدام کند.
با اینحال، حکومت طالبان در افغانستان، اتهامهای پاکستان مبنی بر موجودیت تیتیپی یا هر سازمان تروریستی دیگر را در افغانستان رد کرده و مدعی است که به هیچ گروهی اجازه داده نمیشود که از خاک این کشور علیه همسایگان و فراتر از آن استفاده کند.
منتقدان با اشاره به حملات شاخهٔ خراسان داعش در افغانستان که صدها غیرنظامی به ویژه اقلیت مسلمان شیعه را کشته و نیز رهبران طالبان را هدف قرار داده است، انکار طالبان را در مورد حضور گروههای تروریستی در افغانستان زیر سوال میبرند.
با آنکه طالبان همواره کوشیده اند که تهدید داعش را در افغانستان کم اهمیت جلوه دهند، مقامهای سازمان ملل متحد روز دوشنبه دهم فبروری (۲۲ دلو) در نشستی در شورای امنیت این سازمان هشدار دادند که عمال شاخهٔ خراسان گروه دولت اسلامی در افغانستان تهدید عمده برای ثبات و امنیت این کشور، منطقه و جهان اند.
ولادیمیر ورونکوف، معاون منشی عمومی ملل متحد در امور مبارزه با تروریزم، در این نشست که بر تهدید داعش علیه صلح و ثبات بینالمللی تمرکز داشت، ضمن هشدار از تداوم تهدید شاخهٔ خراسان داعش گفت که حامیان این گروه تروریستی حملاتی را در اروپا طراحی کرده و فعالانه تلاش دارند تا افرادی را از کشورهای آسیای مرکزی جلب و جذب کنند.
دوروتی شی، معاون نمایندگی ایالات متحده در ملل متحد، شاخهٔ خراسان داعش را تهدید جدی جهانی خواند. او گفت: "در مورد قابلیتهای شاخهٔ خراسان داعش برای طرح و انجام حملات و نیز کمپاینهای جلب و جذب آن به ویژه در افغانستان و پاکستان، نگرانی داریم."
درست یک روز بعد از نشست شورای امنیت ملل متحد، شاخهٔ خراسان داعش مسوولیت حملهٔ انتحاری در ولایت کندز را به عهده گرفت که در آن به گفتهٔ مقامهای محلی طالبان پنج نفر کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند. هرچند شاهدان عینی مدعی اند که در این حمله ۲۵ نفر کشته و ۱۵ نفر دیگر زخمی شده اند که اکثر قربانیان اعضای طالبان اند.
گروه