از جمعیت ۷.۵ میلیارد نفری جهان ۸۲۰ میلیون نفر یا به عبارۀ دیگر از هر نه نفر در جهان یک نفر غذای کافی برای خوردن نداشته و هر شب شکم گرسنه میخوابند.
نهاد موسوم به پروژۀ گرسنگی مستقر در شهر نیویارک در آستانۀ روز جهانی گرسنگی (پنجشنبه ۲۸ می) هشدار داده است که همهگیری کروناویروس سبب "همهگیری گرسنگی" در جهان خواهد شد.
پروژۀ گرسنگی همچنین گزارش داده است که ۶۰ درصد جمعیت گرسنه در جهان زنان اند. بر اساس آمار این نهاد ۹۸ در صد جمعیت مبتلا به سوتغذیه در کشورهای روبه انکشاف زندگی میکنند.
این نهاد گفته است که مرگ و میر مرتبط و ناشی از گرسنگی در جهان، بیشتر از مجموع مرگ و میر ناشی از ایدز، ملاریا و توبرکلوز است.
در همین حال، برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که در سال روان میلادی احتمالاً حدود ۲۶۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان به دلیل همهگیری کروناویروس با گرسنگی حاد مواجه شوند.
سال گذشته ۱۳۰ میلیون نفر در سراسر جهان با کمبود حاد مواد خوراکی مواجه بود، اما همهگیری کووید۱۹ سبب شد تا این رقم بیش از دو برابر افزایش یابد.
بحران کروناویروس در کنار ایجاد دیگر مشکلات صحی و اقتصادی، زنجیره و سلسلۀ عرضۀ مواد خوراکی را در بسیاری از کشورهای جهان مختل کرده است.
افزون بر این، هجوم ملخها در برخی از کشورهای آسیایی و افریقایی سبب از بین رفتن محصولات زراعتی شده که این خود سبب میشود تا مردم به خصوص در کشورهای کم در آمد، با کمبود حاد مواد خوراکی مواجه شوند.