وزارت داخلۀ حکومت طالبان میگوید که نزدیک به۸۰هزار کمره امنیتی در نقاط مختلف کابل نصب شده که سبب کاهش رویدادهای امنیتی شده است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت در مصاحبهای رادیوی ملی گفته که روند نصب کمرههای امنیتی در سایر ولایات نیز گسترش مییابد.
وزارت داخلۀ حکومت طالبان در ختم اگست ۲۰۲۳ اعلام کرده بود که در تمام نقاط مهم و مزدحم شهر کابل و در نقاط مهم تردد سایر شهرها، میدانهای هوایی، مرزها و گمرکات کمرههای امنیتی نصب شده است.
به گفتۀ سخنگوی این وزارت، نصب کمرههای امنیتی بر اساس یک پلان استراتیژیک چهارساله صورت میگیرد که هدف آن تامین امنیت فزیکی و روانی مردم است.
نصب کمرههای امنیتی منجر به برخی واکنشهای سازمانهای حقوق بشری بینالمللی شد. عفو بینالملل گفته بود که نصب هزاران کمره امنیتی در سراسر افغانستان خطر ایجاد یک "دولت نظارتگر کامل" را به همراه دارد و حقوق اساسی شهروندان این کشور را در مکانهای عمومی نقض میکند.
مت محمودی، محقق و مشاور سازمان عفو بینالملل در امور هوش مصنوعی و حقوق بشر گفته بود که این اقدام سبب نقض حقوق اساسی افغانها میشود.
حکومت طالبان در پاسخ به این نگرانی عفو بینالملل در آن زمان گفته بود که سخنگوی نصب کمرهها یک نیاز امنیتی است که نه تنها در افغانستان، بلکه در سایر کشورها نیز یک امر معمول است.
مقامات وزارت داخله حکومت طالبان به تاریخ ۱۳ اگست ۲۰۲۳، در دیدار با نمایندگان شرکت چینی هوآوی در کابل، در مورد پروژه نصب کمرههای امنیتی پیشرفته در ولایات گفتگو کرده بودند.
هنوز معلوم نیست برای این پروژه چه مبلغی هزینه میشود و حکومت طالبان بودجه این پروژه را از کدام منبع تامین میکند، اما حکومت جمهوری قبلی، هزینه نصب این گونه کمرهها را تنها در کابل تا ۱۰۰ میلیون دالر تخمین زده بود.
در اواخر دوره حکومت محمد اشرف غنی، رییس جمهور سابق افغانستان، طرح نصب کمرههای امنیتی در کابل با هزینه مالی نیروهای بینالمللی تهیه شد.
ریاست امنیت ملی حکومت سابق نیز در سال ۲۰۰۸ میلادی، کمرههای امنیتی را در مکانها و چهارراهیهای مزدحم کابل، با حمایت مالی ایالات متحده امریکا نصب کرده بود.
گروه