با گذشت بیش از سه هفته مظاهرات، اختلافات شدید میان مخالفین سیاسی و حکومت نوازشریف در پاکستان همچنان پابرجاست.
متین حیدر، تحلیلگر سیاسی در اسلام آباد میگوید که خواست های مظاهره کنندگان بسیاز زیاد است.
او میگوید:"مشکل عمده و مانع مذاکرات در حال حاضر این است که آنان خواستار استعفای صدر اعظم اند. هیچ امکان ندارد، در قانون اساسی نیز چنین چیزی ذکر نشده و هیچ راه حقوقی نیز برای استعفای صدر اعظم وجود ندارد. او برای چه استعفا دهد؟"
حیدر می افزاید که اگر مظاهره کنندگان بر کارکرد های حکومت تبصرۀ دارند، پس باید مردم در این مورد در انتخابات آینده تصمیم بگیرند.
شمار انبوهی از احتجاج کنندگان ضد دولتی به رهبری عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان و طاهر القادری، رهبر مذهبی در مقابل مقر پارلمان در اسلام آباد علیه نواز شریف، صدر اعظم آن کشور به تظاهرات شان ادامه داده میگویند که انتخابات سال ۲۰۱۳ که آقای شریف را به قدرت رساند، مملو از تقلب بود.
مانع عمده در مذاکرات
عمران خان پیشنهاد شش فقره یی را به حکومت ارایه کرده است که شامل اصلاح سیستم انتخاباتی و استعفای صدر اعظم است.
طارق عظیم سناتور پاکستان میگوید که این پیشنهادات عمران خان باعث توقف رسیدن به یک توافق شده است.
او علاوه میکند:" آنان بکرات استعفای صدر اعظم شریف را در یگانه اجندای خویش بیان میکنند. در این موضوع هیچ نوع تعامل صورت گرفته نمیتواند. این موضوع عمدۀ مانع پیروزی مذاکرات شده است."
عظیم میگوید که اگر تحریک انصاف و حزب متحده اقوام پاکستان در این مورد از خود انعطاف پذیری نشان دهند، حکومت از قبل روی پذیرش سایر تقاضا های آنان توافق کرده است.
نواز شریف که از در سالهای ۱۹۹۰دو دور صدارت را پشست سر گذشتانده است، سال گذشته یک بار دیگر به این سمت انتخاب شد.
متین حیدر میگوید که یک راه حل دراز مدت به بحران پاکستان، در تظاهرات خشونتبار نه بلکه در اصلاحات مشروع نهفته است.
او میگوید:"ما همیشه گفته ایم که وضعیت همیشه وقت میتواند بهبود یابد. ما میتوانیم همه ساله برای بهبودی آن در هر انتخابات تلاش کنیم. هر زمانی که انتخابات صورت بگیرد ما میتوانیم آنرا بهبود بخشیم."
حیدر میگوید که فقط پارلمان میتواند این کار را انجام دهد. او می افزاید که مقصدش از بهبودی، ایجاد قوانین جدید، قوانین جدید انتخاباتی، رهنمایی کمیسیون انتخاباتی و مستقل ساختن بیشتر آن است.
با وجود آنکه پس از هفته ها تنش، وضعیت در اسلام آباد تا حدی آرام شده است، تا حال هیچ گونه توافقی بین طرفین صورت نگرفته است.
عمران خان و طاهر القادری گفته اند که هیچ گونه سازشی را در مذاکرات باحکومت نمی پذیرند.