لینک های دسترسی

Breaking News

توافقنامۀ تاریخی برای ختم استفاده از مواد سوخت فوسیلی امضا شد


نشت کاپ۲۸ از تاریخ ۳۰ نومبر تا ۱۲ دسمبر در شهر دوبی امارات متحده عرب برگزار شده بود
نشت کاپ۲۸ از تاریخ ۳۰ نومبر تا ۱۲ دسمبر در شهر دوبی امارات متحده عرب برگزار شده بود

نشست اقلیم سازمان ملل متحد، مسما به کاپ۲۸ در شهر دوبی، که در آن نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور و سازمان جهانی شرکت کرده بودند، امروز چهارشنبه ۱۳دسمبر (۲۲ قوس) پایان یافت و برای اولین بار در تاریخ این نشست، توافقنامه‌ای تصویب شد که از کشورهای جهان می‌خواهد تا برای حفظ محیط زیست، استفاده از مواد سوخت فوسیلی را تدریجاً متوقف کنند.

سلطان جابر، رییس این نشست، انعقاد این توافقنامه را یک گام "تاریخی" خواند اما بیان داشت که موفقیت این توافقنامه، در عملی سازی آن نهفته است.

اسپین بارت ایدی، وزیر خارجه ناروی، نیز این توافقنامه را یک دستاورد بزرگ خواند و ابراز داشت که این "اولین باریست که جهان روی یک متن واضح در قبال عدم استفاده از سوخت‌های فوسیلی، متحد شده است".

دن جورجینسین، وزیر اقلیم و انرژی دنمارک، در سخنرانی در این نشست گفت گروهی از کشورهای دارای ذخایر نفت در یک کشور نفت‌خیز دیگر جمع شده اند تا با اتخاذ یک تصمیم سازنده این پیام را بدهند که باید استفاده از نفت و گاز خاتمه یابد.

بیش از ۱۰۰ کشور جهان در این نشست خواهان کاهش تدریجی استفاده از نفت، گاز و زغال شدند، اما با مخالفت جدی اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت، مواجه شدند. سازمان اوپک گفته است که جهان می‌تواند گازهای گلخانه‌ای را بدون پرهیز و ممانعت از سوخت فوسیلی کاهش بدهد.

متخصصان امور اقلیم مکررا از عواقب استفاده ازمواد سوخت فوسیلی بر محیط زیست و تغیرات اقلیم، هشدار داده اند. استفاده از مواد سوخت فوسیلی یکی از دلایل گرم شدن جو زمین پنداشته می‌شود.

جان کری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور اقلیم، در واکنش به تصویب این توافقنامه ابراز داشت که این توافقنامه مبین آن است که چندین کشور جهان، به خاطر علایق مردم و کوشش برای "تشریح یک هدف خوب مشترک" منسجم شدند.

اما این توافقنامه با انتقاد برخی از شرکت کنندگان این نشست روبرو شد.

آنی راسموسن، نماینده ویژه ایتلاف جزایر کوچک، از این توافق به دلیل عاری بودن از شدت عمل مورد نیاز و"غیر جاه طلبانه" بودن انتقاد کرد.

رچل کلیوتس، رییس پالسی در اتحادیه "ساینس‌دانان نگران" یکی دیگر از منتقدین این توافق بود. او دلیل انتقاد خود را، عدم تعهد مالی کشورهای ثروتمند به سمت کشورهای در حال انکشاف به خاطر کاهش استفاده از مواد سوخت فوسیلی عنوان کرد.

مواد سوخت فوسیلی به نفت، گاز و زغال سنگ اطلاق می‌شود که به باور دانشمندان، دلیل عمده آلودگی هوا و منجر به گرما و تغییر اقلیم جهان شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG