مقامهای محلی ایالت بلوچستان پاکستان گفته اند که در نتیجۀ یک انفجار ماین کنار جاده در این ایالت، کم از کم ۱۱ کارگر یک معدن زغالسنگ کشته و شش نفر دیگر آنان زخمی شدهاند.
این انفجار روز جمعه ۱۴ فبروری (۲۶ دلو) در منطقه "شهرگه" ولسوالی "هرنایی" از مربوطات ایالت بلوچستان پاکستان به وقوع پیوست و تمامی قربانیان آنان، کارگران یک معدن زغالسنگ در این ایالت بوده اند.
مسوولان صحی گفته اند که شش زخمی از محل انفجار به شفاخانهها منتقل شده که وضعیت صحی دو تن از آنان وخیم است.
حضرت ولی، ولسوال هرنایی بلوچستان به بخش دیوۀ صدای امریکا گفته است که موتر نوع "پیکپ" این معدنچیان زمانی با ماین کنار جاده برخورد کرد که آنان از محل کار خود به طرف خانههای شان در حرکت بودند.
به گفتۀ حضرت ولی، تمامی قربانیان این حادثه توسط نیروهای محل به شفاخانههای محلی و همچنان یکی از شفاخانههای شهر کویته پاکستان انتقال داده شدهاند.
این مقام محلی گفته است که در حال حاضر، محل رویداد توسط نیروهای امنیتی محاصره شده و بررسیها دربارۀ انفجار و جستجوی عاملان آن جریان دارد.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از مقامهای محلی گزارش داده است که در این انفجار ماین کنار جاده، کم از کم ۱۷ کارگر معدن زغال سنگ در پاکستان کشته و زخمی شدهاند.
یک منبع امنیتی پاکستان که از ذکر نامش در گزارش خودداری کرد، به رویترز گفته است که این ماین کنارجاده توسط "ریموت" هدایت شده و در هنگام عبور موتر حامل کارگران معدن زغالسنگ در ایالت بلوچستان انفجار داده شده است.
تا کنون مسوولیت این انفجار را فرد و یا گروهی به عهده نگرفته است. این در حالی است که پیش از این نیز کارگران معادن در این ایالت مورد حملۀ افراد مسلح قرار گرفته بودند که در اثر آن، دهها نفر به شمول شهروندان افغانستان کشته و زخمی شدند.
در آخرین مورد، افراد مسلح ناشناس به تاریخ ۱۱ اکتوبر ۲۰۲۴ میلادی، کم از کم ۲۰ کارگر یک معدن زغالسنگ به شمول شهروندان افغانستان را به ضرب گلوله کشتند. این حادثه در منطقه "دوکه" ایالت بلوچستان اتفاق افتاده بود.
همچنان در ماه جنوری پارسال، افراد مسلح ۱۱ کارگر یک معدن زغالسنگ، به شمول هفت شهروند افغانستان را به یک ساحهٔ کوهستانی در ایالت بلوچستان برده و به ضرب گلوله کشتند.
گروه دولت اسلامی یا داعش مسوولیت آن رویداد را پذیرفت و ویدیوهای جریان کشتار وحشتناک این کارگران را در نزدیکی معدن زغال سنگ نشر کرد.
ایالت بلوچستان غنی از گاز و منرال از حدود دو دهه به اینسو شاهد شورشگری بوده است.
جداییطلبان بلوچ نیز در این ایالت از سالها به اینسو برای آزادی شان میجنگند. آنان حکومت پاکستان را به تعصب متهم میکنند و میگویند که از منابع این ایالت مثل گاز و منرالها استفاده میکند، اما در بخش زیربناهای آن ایالت کاری انجام نداده است.
گروه