لینک های دسترسی

Breaking News

امدادرسانان: برای حذف پالیسی‌های ظالمانه علیه زنان، تعامل با طالبان لازمی است


ملل متحد گفته است که زنان کارمند بشردوستانه افغان به عنوان یک چراغ امید در یک محیط چالش برانگیز ایستاده اند.
ملل متحد گفته است که زنان کارمند بشردوستانه افغان به عنوان یک چراغ امید در یک محیط چالش برانگیز ایستاده اند.

گروهی از زنان امدادرسان افغان با نشراعلامیه‌ای گفته اند که برای از بین بردن سیاست های "ظالمانۀ" طالبان که توانایی زنان را برای کارکردن، به ویژه در بخش امدادرسانی، محدود می‌کند، تعامل با این گروه لازمی است.

در این اعلامیه که به مناسبت ۱۹ اگست (۲۹ اسد) روز جهانی بشردوستی توسط ادارۀ زنان ملل متحد نشر شده، آمده است که این پالیسی‌های طالبان نه تنها حقوق زنان را تضعیف می‌کند، بلکه موثریت عملیات‌های بشری مبنی بر مشارکت زنان برای رسیدن به نیازمندترین افراد را فلج می‌کند.

اعلامیه حاکی است: "فشار دپلوماتیک و گفتگوی مداوم برای بازکردن فضاهایی برای مشارکت کامل و آزادانه زنان در کارهای بشردوستانه ضروری است. علاوه بر این، بازیگران بین‌المللی باید تلاش کنند تا اطمینان حاصل شود که مقامات محلی طالبان اهمیت حیاتی زنان در این نقش‌ها و مزایای گسترده‌تری که مشارکت آن‌ها را برای جامعه به ارمغان می‌آورد، درک می‌کنند."

امدادرسانان زن همچنان تاکید کرده اند که باید از تلاش‌های محلی و ابتکارات مردمی در راستای حمایت محلی و ایجاد فضاهایی برای زنان جهت بازگو کردن نگرانی‌های شان به تصمیم‌گیرندگان در سطح محلی حمایت صورت گیرد.

تقویت حمایت جهانی برای محافظت و پشتیبانی از کارمندان زن در امور بشری و تامین مالی پایدار و قابل انعطاف که تداوم کار زنان را تضمین کند، از دیگر خواست‌های این زنان امدادرسان افغان است.

روز گذشته اندریکا رتواتی، هماهنگ‌کننده امور بشری ملل متحد در افغانستان گفت که به دلیل محدودیت‌های طالبان پس از اگست ۲۰۲۱، بر کار زنان و دختران افغان، روند امدادرسانی در این کشور با چالش‌های جدیدی مواجه شده است.

ملل متحد افغانستان را برای مدت طولانی یکی از "خطرناک‌ترین" مکان‌ها برای امدادرسانان خوانده است.

این زنان امدادرسان گفته اند که امدادرسانان زن افغان به عنوان یک چراغ امید در یک محیط چالش برانگیز ایستاده اند. به گفتۀ این اداره، در طول سه سال گذشته، زنان با موانع فزاینده‌ای از جمله سیاست‌های محدودکننده مواجه بوده‌ اند که منجر به توقف پروژه‌ها و دشوارشدن استخدام کارکنان زن شده است.

سازمان ملل متحد ۱۹ اگست را پس از حمله تروریستی سال ۲۰۰۸ به هوتلی در بغداد، پایتخت عراق "روز جهانی بشردوستی" نام‌گذاری کرد. در آن حمله کارمندان امدادرسانی به شمول سرجیو وییرا دی میلو، نماینده ویژه منشی عمومی ملل متحد کشته شدند.

از سال ۲۰۰۹ به این طرف از این روز هر ساله برای گرامی‌داشت از خدمات کارکنان بشری در جهان تجلیل می‌شود.

استیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی ملل متحد روز دوشنبه ۱۹ اگست (۲۹ اسد) در یک نشست خبری در نیوریاک گفت که با کشته شدن ۲۸۰ امدادگر در ۳۳ کشور در سال گذشته، سال ۲۰۲۳ مرگبارترین سال برای جامعه بشردوستی جهانی بود.

به گفتۀ دوجاریک، این رقم فوق‌العاده بالا نشان‌دهنده افزایش ۱۳۷ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۲۲ است که در آن ۱۱۸ امدادگر کشته شدند.

همچنان او افزود که از آغاز جنوری تا هفتم اگست سال روان میلادی، ۱۷۲ امدادگر در سراسر جهان کشته شده که به باور نهادهای امدادرسان ممکن امسال برای امدادگران مرگبارتر باشد.

گروه

XS
SM
MD
LG