وزارت خارجهٔ فرانسه از شهروندان آن کشور خواسته است تا هرچه زودتر ایران را ترک کنند، زیرا آنان با توقیفهای خودسرانه در آن کشور مواجه اند.
وزارت خارجهٔ فرانسه روز جمعه هفتم اکتوبر (۱۵ میزان) با نشر اعلامیهای در ویب سایت خود نوشته است که همه بازدید کنندگان فرانسوی به شمول افرادی که شهروندی دوگانه دارند، در معرض خطر فزایندهٔ دستگیری، بازداشت خودسرانه و محاکمه غیر منصفانه در ایران قرار دارند.
حکومت فرانسه هفتهٔ گذشته پس از آن ایران را به ارتکاب ''اعمال دیکتاتوری" متهم کرد که دو شهروند آن کشور در ایران گروگان گرفته شدند.
یک ویدیوی که روز پنجشنبه ششم اکتوبر (۱۴ میزان) نشر شد، نشان می دهد که دو شهروند فرانسه ظاهراََ به جاسوسی اعتراف می کنند. وزارت خارجهٔ فرانسه از حکومت ایران خواسته است تا این دو شهروند آن کشور را از بازداشت آزاد کند.
پس از اعتراضات مردم در پی مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ سالهٔ ایرانی، مقامهای تهران تظاهرات مردم را به عملکرد "دشمنان خارجی" حکومت آن کشور ربط دادند.
مهسا امینی، جوان ۲۲ ساله، به دلیل عدم رعایت حجاب از سوی پولیس "گشت ارشاد "ایران بازداشت شد و سه روز پس، در بازداشت این اداره جان باخت. بر اساس گزارش ها، خانم امینی پس از بازداشت، به حالت کوما رفت و اتهاماتی وجود دارد که لت و کوب توسط پولیس گشت ارشاد موجب مرگاش شده است، اتهامی که از سوی مقامهای ایران بارها رد شده است.
پس از سه هفته اعتراضات مرگبار، ایران روز جمعه هفتم اکتوبر (۱۵ میزان) گفت تحقیقات در مورد مرگ مهسا امنیتی نشان می دهد که وی در اثر بیماری جان باخته است، نه لت و کوب.
طب عدلی ایران روز جمعه گفت که "مرگ مهسا امینی ناشی از ضربات وارده به سر و اعضای حیاتی بدن نبوده است."
طب عدلی ایران با نشر اعلامیهای گفته است که مرگ مهسا امینی ناشی از "جراحی تومور مغزی در سن هشت سالگی" بوده است.
مرگ مهسا امینی موجب موج بزرگترین اعتراضات مردمی در سراسر ایران شده است که تقریباََ در سه سال گذشته در آن در کشور بیسابقه بوده است. در عین حال، نیروهای امنیتی ایران، معترضان را سرکوب کرده و در جریان سرکوب مظاهره کنندگان، دهها معترض کشته شده اند.