آلمان در یک مناقشه دراز مدت بر سر غرامتهای جنگ جهانی دوم، قضیهای را علیه ایتالیا در محکمه بین المللی عدالت درج کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، برلین پس از آن علیه روم اقامهٔ دعوا کرد که ایتالیا حتی پس از صدور حکمی مبنی بر اینکه ادعاهای غرامت خلاف قوانین بینالمللی است هنوز به قربانیان جنایات جنگی نازیها اجازه میدهد از دولت آلمان درخواست غرامت کنند.
براساس حکم سال ۲۰۱۲ محکمهٔ بین المللی عدالت، آلمان در برابر شکایت قربانیان جنایات نازیها در محاکم خارجی مصونیت قانونی دارد. این درحالی است که ایتالیا همچنان اجازه میدهد تا اعواهای غرامت در محاکم داخلی این کشور مطرح شود.
برلین میگوید که از زمان صدور این حکم، بیش از ۲۵ اقامهٔ دعوا برای برای دریافت غرامت در ایتالیا علیه دولت آلمان ثبت شده است. در بسیاری از این موارد، محاکم آلمان را به پرداخت غرامت محکوم کردهاند.
حتی در دو مورد، محاکم ایتالیا تلاش کرده اند تا اموال دولت آلمان در ایتالیا را مصادره کنند.
آلمان میگوید که این قضیه را در حالی به محکمهٔ بین المللی برده است که قرار است یک محکمهٔ ایتالیا تا ۲۵ ماه می در مورد الزام فروش ساختمانهایی که برخی از آنها مؤسسههای فرهنگی، باستانشناسی، تاریخی و آموزشی آلمان را در خود جای دادهاند، فیصله خواهد کرد.
برلین از این محکمه خواسته است تا اقدامات موقتی را اتخاذ کند تا اطمینان حاصل شود که ایتالیا در دورانی که قضیه ادعاهای غرامت در حال بررسی است، این املاک را به حراج نگذارد.
به طور کلی سالها طول میکشد تا محکمه بینالمللی عدالت، تصمیم نهایی در مورد این قضایا را صادر کند.
اختلاف بر سر ادعای غرامت جنگ جهانی دوم در سال ۲۰۰۸ آغاز شد؛ زمانی که عالیترین محکمهٔ ایتالیا حکم داد که آلمان باید حدود یک میلیون یورو به خانوادههای نه نفری که جز ۲۰۳ کشته در سیویتلا، توسکانی در سال ۱۹۴۴ بودند پرداخت کند.
پس از آن، تعدادی از ادعاهای غرامت شبیه این در محاکم ایتالیا ثبت شد.
آلمان میگوید بیعدالتیهای دوران جنگ جهانی دوم را با پرداخت غرامتهای گسترده به کشورهای آسیبدیده جبران کرده است و از زمان پایان جنگ با شکست رژیم نازی در سال ۱۹۴۵، میلیاردها یورو پرداخته است.