لینک های دسترسی

Breaking News

تشدید درگیری‌ها در یمن؛ پس‌گیری مناطق کلیدی باب‌المندب از حوثی‌ها

شاهدان در مناطق که توسط حکومت بین المللی یمن تصرف شده گفته اند که شاهد ورود تانک‌ها و وسایط زریهی بوده اند.
شاهدان در مناطق که توسط حکومت بین المللی یمن تصرف شده گفته اند که شاهد ورود تانک‌ها و وسایط زریهی بوده اند.

نیروهای حکومت یمن که حمایت عربستان سعودی را با خود دارد، در یک عملیات گسترده و با پشتیبانی هوایی ایتلاف، چندین منطقه مهم را در اطراف تنگۀ باب‌المندب، از حوثی را پس گرفته اند. حوثی‌های این ادعا را رد کرده اند.

حوثی‌ها به تازگی اعلام کردند که میدان هوایی بین‌المللی ابها را در عربستان سعودی هدف گرفته‌اند. یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها در شبکه ایکس گفت این میزایل بالستیک به اختلال ترافیک هوایی میدان منجر شده است.

تشدید درگیری‌ها در یمن؛  پس‌گیری مناطق کلیدی باب‌المندب از حوثی‌ها
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:13 0:00

مقامات حکومت یمن که جامعۀ بین المللی آن را به رسمیت می‌شناسد گفته اند که نیروهای آنان شهر ذباب را که در شمال باب المندب موقعیت دارد، دوباره تصرف کرده اند.

به گفتۀ این مقام‌ها، مناطق باب و حدید نیز به کنترول نیروهای حکومت یمن درآمده است. شاهدان به اسوشیتدپرس گفته اند که تانک‌ها و نیروهای حکومتی را در حال ورود به این مناطق دیده اند.

ترکی المالکی، سخنگوی ایتلاف به رهبری عربستان گفته است: " ۱۰۰ فروند جت جنگی از نیروهای دولتی پشتیبانی می کنند.این ایتلاف پوشش هوایی تنگه باب‌المندب را تأمین کرده و صدها هدف متعلق به حوثی‌ها را منهدم ساخته است."

نیروهای دولتی یمن روز دوشنبه اعلام کردند که تنگه حیاتی "باب‌المندب" و بندر "مخا" را در بحیرۀ سرخ از کنترول حوثی‌ها خارج کرده و هم‌زمان، یک "تهاجم استراتیژیک" را که بخشی از عملیات "فجر یمن" است به سمت صنعا — پایتخت که بیش از یک دهه در تصرف این گروه بوده است — آغاز کرده‌اند.

اما، حوثی‌های یمن روز سه‌شنبه (۶ اکتوبر) گزارش‌های مربوط به پیشروی نیروهای دولتیِ مورد حمایت عربستان را به مناطق تحت کنترول خود را تکذیب کردند.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها در یک پیام شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است: "نیروهای مسلح بر تمامی دست‌آوردهای میدانی خود کنترول دارند و اجازه نخواهند داد دشمت ب هصورت نمایشی و تبلیغاتی، مناطق تحت کنترول خود را دوباره به دست آورد. همانگونه که در ساحل غربی و مناطق دیگر شاهد آن استیم."

حوثی‌ها ادعا کرده اند که بیش از ۲۰۰ نفر از نیروهای حکومت یمن را کشته و یا هم مجروح کرده اند.

از جانب دیگر، از حملات میزایل و طیاره‌های بی‌سرنشین بر اهدافی در عربستان سعودی خبر داده اند.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها در یک پیام از قبل ثبت شده گفت که این گروه از میزایل‌های بالستیک، میزایل‌های کروز و درون استفاده کرده اند.

عربستان سعودی، سه شنبه (۶ اکتوبر) اعلام کرد که میدان‌های هوایی نجران و جیزان هدف حملات قرار گرفته و سه نفر به گونۀ سطحی زخمی شده اند.

اداره هوانوردی ملکی عربستان سعودی در بیانیه‌ای اعلام کرد که در نتیجۀ حملات بر این میدان های هوایی به هر دو تأسیسات آسیب وارد شده است. اما پس از آن حوثی ها مسوولیت این حملات را به عهده گرفتند.

در واشنگتن، مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گفت که انتظار می‌رفت حکومت مورد حمایت عربستان سعودی، برای پس‌گیری مناطق از دست رفته علیه حوثی‌ها اقدام کند.

مارکو روبیو گفت: "بدیهی است که سعودی‌ها هدف حملات حوثی‌ها قرار گرفته و متوجه تهدید ناشی از آن استند و حق دارند از خود دفاع کنند؛ و روشن است که نیروهای یمنی نیز تلاش خواهند کرد تا مناطقی را که از آنجا بیرون رانده شده بودند، پس بگیرند."

همزمان با این، سفارت امریکا در ریاض به شهروندان امریکایی در بارۀ احتمال حملات میزایلی و درون هشدار داده است.

از سوی دیگر، پاکستان و ترکیه اعلام کرده اند که بر اساس توافق دفاعی با عربستان عسودی، نیروهای نظامی خود را به این کشور اعزام خواهد کرد.

با این حال، بیانیۀ مشترک سه کشور تعداد نیروها و زمان اعزام آنان را مشخص نکرده است.

این تشدید درگیری‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که حوثی‌ها روز یکشنبه شهر تربۀ یمن را تصرف کردند، شهری که در مسیر اصلی میان تعز و عدن قرار دارد.

This item is part of

گروه

XS
SM
MD
LG