لینک های دسترسی

Breaking News

ظریف از بر گشت‌اش به سمت معاونیت ریاست جمهوری ایران خبر داد


جواد ظریف، وزیر خارجهٔ پیشین ایران
جواد ظریف، وزیر خارجهٔ پیشین ایران

جواد ظریف، وزیر خارجهٔ پیشین ایران، روز سه شنبه ۲۷ اگست (ششم سنبله) اعلام کرد که دوباره به پست معاونیت ریاست جمهوری در امور استراتیژیک بر می‌گردد.

مسعود پزشکیان، رییس جمهور جدید ایران به تاریخ اول اگست ظریف را به صفت معاون رییس جمهور در امور استراتیژیک گماشت، اما پس از معرفی اعضای کابینهٔ جدید ایران،‌ ظریف اعلام کرد که از سمت معاونیت ریاست جمهوری استعفا داده است.

ظریف در مورد دلیل استعفایش گفته بود که پس از گزینش به صفت معاون رییس جمهور، به خاطر این که فرزندانش شهروندی ایالات متحده را دارند، تحت فشار قرار گرفته بود. او دلایل دیگری را نیز ارایه کرده بود که منجر به اتخاذ چنین تصمیم از جانب وی شده بود.

بر اساس قانونی که در سال ۲۰۲۲ در ایران تصویب شد، افرادی که خودشان، فرزندان‌شان یا همسران شان تابعیت دو کشور را داشته باشند، نمی‌توانند در سمت‌های حساس ایفای وظیفه کنند.

ظریف روز سه شنبه در یک پیام ایکس نگاشت: " پس از پیگیری‌ها و رایزنی‌های مدبرانه ریاست محترم جمهوری و با دستور کتبی ایشان، با توکل به خدا و امید به همراهی و راهنمایی مردم بزرگوار، انجام وظیفه در معاونت راهبردی رییس جمهور را ادامه خواهم داد."

ظریف که روز سه شنبه در نخستین جلسهٔ کابینهٔ پزشکیان با علی خامنه‌ای، رهبر ایران، حضور داشت، از ترکیب کابینهٔ جدید توصیف کرده و نیز نگاشته است: "از حضور دیرهنگام در دیدار رهبری پوزش می‌خواهم."

علی خامنه‌ای در نخستین دیدار با اعضای کابینهٔ رییس جمهور مسعود پزشکیان، ضمن تایید اظهارات پیشین پزشکیان درباره دخالت مقام رهبری در معرفی وزیران، گفت که برخی از آنان را تایید و بر حضور برخی دیگر نیز تاکید کرده است.

خامنه‌ای گفت که پزشیکان در مورد اعضای کابینه با وی مشورت کرده است. او با اشاره به ترکیب کابینه گفت: "تعداد بیشتری را هم نمی‌شناختم و گفتم نظری نسبت به آنها ندارم."

مسعود پزشکیان در روزی که وزیران کابینه‌اش برای کسب رای اعتماد مجلس شورای اسلامی ایران رفته بودند، به قانونگذاران ایرانی گفت که پیش از معرفی آنان تایید علی خامنه‌ای و همچنین نهادهای استخباراتی و سپاه پاسداران را گرفته است.

مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۳۱ اسد به وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان رای اعتماد داد. در دو دههٔ پسین به یکبارگی کسب رای اعتماد مجلس برای همه وزیران پیشنهادی ایران پیشینه نداشته است.

ظریف که هم در مذاکرات هسته‌ای ایران با پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافهٔ آلمان نقش بارز داشت و هم به دلیل اینکه بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ وزیر خارجهٔ ایران بود، چهرهٔ شناخته شده در عرصهٔ بین‌المللی است.

گروه

XS
SM
MD
LG