مقامات پاکستان روز سهشنبه ۱۸ فبروری (۳۰ دلو) گفتند که افراد مسلح، چندین بس مسافربری را در یکی از شاهراههای ایالت ناآرام بلوچستان متوقف کرده، هفت مسافر را به اجبار از وسایل نقلیه بیرون کشیده و پیش از فرار از محل، آنان را به ضرب گلوله از پا در آوردند.
وقار علم، یک مقام محلی در بلوچستان، گفت که این حمله در شهر راخنی آن ایالت زمانی رخ داد که بسها از شهر کویته به سمت ایالت پنجاب در حال حرکت بودند. او افزود که مهاجمان تنها مسافرانی را کشتند که از ایالت پنجاب بودند.
تا حالا هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما گمان میرود که اردوی آزادیبخش بلوچ که یک گروه جداییطلب است، در این حمله دخیل باشد، گروهی که سال گذشته نیز در سه رویداد مشابه ده نفر را کشت.
ایالت بلوچستان که مدتها شاهد شورش جداییطلبان بلوچ بوده، صحنه حملات مختلف علیه نیروهای امنیتی است.با وجودی که مقامات پاکستانی ادعا میکنند شورشها را سرکوب کردهاند، خشونت در بلوچستان همچنان ادامه دارد.
ساعاتی قبل از حملات در ایالت بلوچستان، اردوی پاکستان با نشر اعلامیهای از کشتن ۳۰ "تندرو اسلامگرا" در جریان عملیات نظامی در ساحۀ سرروغۀ وزیرستان جنوبی از مربوطات ایالت خیبرپشتونخوا خبر داد.
در اعلامیه در مورد تندروان و وابستگی گروهی آنان جزییات بیشتر داده نشده است، اما تندروان تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در این ساحه فعال اند.اردوی پاکستان گفته است: "عملیات پاکسازی به هدف محو خوارج در این ساحه راه اندازی شده بود."
نظامیان پاکستانی اصطلاح خوارج را به مخالفان مسلح به ویژه تحریک طالبان پاکستان به کار میبرند.
پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در اگست ۲۰۲۱، حملات تیتیپی در پاکستان تشدید یافته و این گروه تقریباً روزمره، به ویژه در ایالت خیبرپشتونخوا، نیروهای امنیتی پاکستان را هدف حملات قرار داده و نیز مسوولان امنیتی و نظامی را در این ایالت اختطاف و ترور میکند.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا میکنند که اعضای تیتیپی حملات خود را علیه پاکستان در افغانستان طراحی و برنامه ریزی میکنند، اما حکومت طالبان در افغانستان این اتهام را رد کرده و مدعی است که به هیچ گروهی اجازه داده نمیشود که از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند.
در تهیۀ این مطلب از گزارش خبرگزاریهای اسوشیتد پرس، رویترز و فرانس پرس استفاده شده است.
گروه