آمار ریاست امور زنان ننگرهار نشان میدهد که ۱۳۰۰۰ زن در آن ولایت کار میکنند که از آن میهان حدود ۵۰۰۰ آنان، کارمند دوایر دولتی وغیردولتی بوده و هفت هزار دیگر در بخش پروژه های زراعتی و زنبورداری کار می کنند.
انیسه عمرانی رئیس امور زنان ننگرهار به صدای امریکا گفت که کارمندان زن در ادارات دولتی و غیردولتی آن ولایت، به ویژه در شهر جلالآباد مصؤونیت ندارند.
خانم عمرانی، کشتارهای مرموز و اختطاف را از تهدیدات بزرگ در فرا راه زنان عنوان کرد و افزود که افراد که هویت شان هنوز برای این اداره روشن نشده است، زنان را تهدید میکنند.
رئیس امور زنان ننگرهار می گوید که به خاطر عدم اطمینان از امنیت زنان، نمی تواند محافل مختلف ملی و بین المللی را در ولسوالی های آن ولایت برگزار کند.
انیسه عمرانی می گوید "اگر از وضعیت امنیتی اطمینان بخش باشد، ما فعالیتهایی را که درشهر انجام میدهیم دامنۀ آن را به ولسوالی ها هم میکشیدیم، بسیار جدی است، وقتی که از خانه بیرون میشویم تا دفتر خود را مصؤون احساس نمیکنیم که آیا دوباره به خانه بر میگردیم یا خیر؟ چون مسؤولیت است، جنگ دوامدار است، بیم نداریم."
خانم عمرانی، آماری از کارمندان زن را که به قتل رسیده، تهدید شده و یا هم ربوده شده باشند، ارائه نکرد.
در همین حال خانمهایی که در ادارههای دولتی کار میکنند، بر همکاری جدی و به موقع نهادهای کشفی و امنیتی تاکید دارند.
مینه کارمند یک ادارۀ دولتی گفت که تهدیدها باعث شده خانوادهاش با وظیفه رفتنش مخالفت کنند؛ اما با آنهم او به دفتر میرود.
این کارمند ادارۀ دولتی ننگرهار می گوید " خانواده های ما نگران اند. آنان نمیخواهند که اولاد شان با کدام خطر مواجه شود، خواست ما از ]مسوولین[ امنیتی این است که از زنهای که در دولت کار میکنند، مبارزه میکنند و به وطن خود خدمت میکنند، باید مراقبت کنند،اگر کدام شکایت کردند باید جداً به آن اقدام شود."
در همین حال عطاالله خوگیانی، سخنگوی والی ننگرهار با آنکه مشکلات فرا روی کار زنان را پذیرفت؛ ولی گفت که در کل "کدام رویدادی بزرگی که باعث نگرانی ما باشد رخ نداده است. اختطاف یا هم واقعۀ کشته شدن زنان وجود ندارد؛ اما مشکلات موجود است."
این در حالی است که بر بنیاد آمار دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در شرق افغانستان، در سال گذشته میلادی، ۲۶ خانم در ولایت ننگرهار در جریان سال ۲۰۱۷ میلادی به شکل مرموز کشته شده بودند.