لینک های دسترسی

Breaking News

ان‌آر‌سی: نبود رشد اقتصادی افغانستان را به سوی فروپاشی می‌کشاند

جاکوپو کاریدی، رییس بخش افغانستان شورای مهاجرین ناروی
جاکوپو کاریدی، رییس بخش افغانستان شورای مهاجرین ناروی

جاکوپو کاریدی، رییس بخش افغانستان شورای مهاجرین ناروی می گوید که اگر از سوی جامعه بین‌المللی از افغانستان برای توسعه اقتصاد آن و رسیدن به یک مدل پایدار اقتصادی حمایت نشود، در عرض چند سال، این کشور با خطر فروپاشی سیستم مواجه خواهد شد.

کاریدی گفت: " فروپاشی سیستم به این معنی است که دوباره مهاجرت گسترده افغان‌ها به خارج از افغانستان رخ خواهد داد، مانند آنچه ۱۰، ۱۵، ۲۰ سال پیش اتفاق افتاد."

کاریدی با توجه به برگشت مهاجرین از ایران و پاکستان به افغانستان گفت که تاثیر این روند "بزرگ" است. او افزود که در دونیم سال پسین شهرهای مانند کابل، جلال‌آباد، قندهار، هرات و چند شهر دیگر، شاهد مسکن‌گزینی برگشت‌کنندگان بوده است.

ان‌آر‌سی: نبود رشد اقتصادی افغانستان را به سوی فروپاشی می‌کشاند
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:11 0:00

رییس بخش افغانستان (ان‌آرسی) با ابراز نگرانی از "عدم موجودیت خدمات کافی" برای باشندگان این مناطق گفت: "آنچه ما می‌بینیم این است که اکنون ارایۀ خدمات اجتماعی و عمومی به همۀ مردم، واقعاً با مشکل مواجه است. کمک ما ضروری است، اما همچنین بودجه کمتری در دسترس داریم."

باتوجه به کمبود بودجه در ارایۀ خدمات به بازگشت‌کنندگان، کاریدی تاکید کرد که "ادغام در مناطق شهری برای افراد بازگشت کننده بسیار مشکل برانگیز است."

افغانستان یک کشور جنگ زده است و بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که دو سوم نفوس این کشور زیر ۲۵ سال عمر دارند.

باتوجه به عدم دسترسی به تحصیل و کار، کاریدی افزایش نفوس جوان را در افغانستان "یک نگرانی بزرگ" عنوان کرده می‌گوید که در کنار میزان بلند مرگ و میر در افغانستان، سالانه جمعیت این کشور "به طور فزاینده‌ای جوان‌تر می‌شود. کمبود شغل در بین کارکنان ما نیز بسیار مشهود است، زیرا آنان تحصیل‌کرده‌ترین افراد در کشور اند. اکثر اعضای خانوادۀ آنان بیکار اند. و آینده چالش برانگیز است."

ایران و پاکستان در چند سال اخیر روند اخراج اجباری مهاجرین ساکن در این کشورها را سرعت بخشیده است.

جاکوپو کاریدی به صدای امریکا گفت که اگر تعداد برگشت کنندگان به افغانستان افزایش یابد و خدمات همچنان رو به کاهش نهد، "رقابت بین منابع وجود خواهد داشت و در این صورت ممکن است شاهد مشکلاتی بین جامعۀ و بازگشت‌کنندگان باشیم."

او تاکید کرد که در تلاش اند با مقامات و همچنان جامعۀ بین‌المللی "همکاری" کنند تا "برنامۀ مناسبی در مورد چگونگی ادغام مجدد بازگشت‌کنندگان در جامعه" انجام شود.

به گفتۀ وی، شورای مهاجرین ناروی از کشورهای ایران و پاکستان می‌خواهند تا "روند بازگشت اجباری را کند سازند چرا که وضعیت در حال حاضر بحرانی است و خدمات کافی برای بازگشت‌کنندگان وجود ندارد."

رییس بخش افغانستان شورای مهاجرین ناروی این را هم گفت که به خاطر کمبود بودجه این اداره "۵۰ درصد دفاتر ساحوی را تعطیل کرده و ۶۰ درصد کارمندان را مرخص" کرده اند.

کاریدی این را هم گفت که معیارهای رسیدگی به افراد را محدود ساخته اند و تلاش می‌کنند مادران با سرپرستی فرزندان بیشتری را تحت پوشش قرار دهند. او گفت: "در رابطه با جامعه بین‌المللی، ما سرمایه‌گذاری زیادی در زمینۀ تعامل، به ویژه با کشورهای غربی و همچنین با کشورهای خلیج فارس، انجام داده‌ایم تا آن‌ها را متقاعد کنیم که فعالیت در افغانستان امکان‌پذیر است."

This item is part of

گروه

XS
SM
MD
LG