لینک های دسترسی

Breaking News

سه چهارم خانواده‌ها در افغانستان قرضدار اند – گزارش


گزارش نهادی وابسته به شورای پناهندگان ناروی نشان می‌دهد که وجوه قرضداری خانواده‌ها در افغانستان طی سال روان میلادی اندکی کاهش یافته، ولی با آنهم اکثر خانواده‌های افغان بدهی دارند.

نورکپ (NORCAP) که بخشی از شورای پناهندگان ناروی است، گفته است که ۷۶ درصد خانواده‌ها همانند سال گذشته میلادی قرضدار اند، هرچند میانگین قرضداری از ۵۹هزار افغانی در سال ۲۰۲۲ به ۴۷هزار افغانی در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

همچنان در گزارش این نهاد آمده است که ۵۱ درصد خانواده‌ها طی سال گذشته دوبار شوک اقتصادی را تجربه کرده اند که این رقم در میان خانواده‌های روستایی ۶۰ درصد و در خانواده‌های شهری ۲۵ درصد بوده است.

فقر گسترده، آفات مکرر طبیعی مانند زلزله، خشکسالی و سیلاب‌های غیرقابل پیش‌بینی، بحران اقتصادی، و پیامدهای محدود کننده تحولات سیاسی در ماه اگست ۲۰۲۱ منجر به ایجاد سطوح بالایی از نیازها و آسیب‌پذیری‌ها را در افغانستان شده است.

در گزارش آمده است: "موانع مالی و کمبود اشتغال به عنوان محرک‌های اصلی فقر و آسیب‌پذیری شناخته می‌شوند. ۸۰ درصد خانواده‌ها درآمد کمتر از یک دالر در روز به ازای هر عضو خانواده دارند".

وضعیت زنان سرپرست خانواده

گزارش نورکپ نشان می‌دهد که در سال روان میلادی، ۶۰ درصد از زنان سرپرست خانواده‌ها هزینه‌های بهداشتی را نسبت به سال گذشته کاهش دادند و ۲۱ درصد فرزندان خود را به دلیل کمبود غذا یا کسب درآمد از مکتب کشیده اند.

بر اساس گزارش، این رقم در میان مردان سرپرست خانواده به ترتیب ۴۱ درصد و هشت درصد بوده است.

در گزارش آمده است که ۵۸ درصد از زنان برای اشتغال با موانعی مواجه بودند. این نهاد گفته است که پس از تحولات سیاسی در سال ۲۰۲۱ و ممنوعیت اشتغال زنان در سازمان‌های غیردولتی در دسمبر ۲۰۲۲، محدودیت‌های اقتصادی زنان افغان افزایش یافته است.

گزارش محدودیت‌ها را در کنار موانع فرهنگی و اجتماعی مزیدی بر علت می‌داند که بر دسترسی زنان و دختران به خدمات اولیه تاثیر گذاشته است.

حکومت طالبان در بیش از دو سال گذشته، محدودیت‌های فزاینده را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند.

طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، تحصیل دختران و زنان در دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات عالی و کار آنان در اداره‌های دولتی را به جز از سکتورهای معدود، منع کردند.

علاوه بر این، منع کار زنان در موسسات غیرحکومتی داخلی و خارجی به شمول دفاتر ملل متحد، منع رفتن زنان به حمام‌های عمومی، پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌ها و بستن آرایشگاه‌های زنانه بخشی از این محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان اند.

گروه

XS
SM
MD
LG