لینک های دسترسی

Breaking News

ترمپ: دلیل که کار ایران را تاکنون تمام نکرده‌ام، حفظ جان مردم است

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدهٔ امریکا
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدهٔ امریکا

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدهٔ امریکا، گفته است تنها دلیل که تاکنون کار را با ایران تمام نکرده است، حفظ جان مردم آن کشور است. ولی به گفتهٔ ترمپ، در نهایت مجبور خواهد شد تا ایران را مورد ضربه قرار دهد.

ترمپ که روز یکشنبه (اول نومبر) در یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت آیووا صحبت،‌ بار دیگر به دستآوردهای نظامی در جنگ علیهٔ ایران تاکید کرد و گفت که بیشتر کشتی‌ها و طیاره‌های جنگی آن کشور نابود شده است.

رییس جمهور ایالات متحده گفت: "تنها دلیلی که هنوز کارمان را با ایران تمام نکرده‌ایم، این است که می‌خواهم مهربان باشم. می‌خواهم اگر بتوانم جان همه آن انسان‌ها را حفظ کنم.آنان آنجا در وضعیت بسیار بدی قرار دارند. اما در مقطعی مجبور خواهیم شد تا بر آنان ضربه وارد کنیم."

ترمپ که یکشنبه شب در یک گردهمایی دیگر انتخاباتی در ایالت کنزاس صحبت می‌کرد، در اشاره به وضعیت در تنگهٔ هرمز، تکرار کرد که ایالات متحده کنترول کامل این آبراهٔ استراتیژیک را در اختیار دارد.

دونالد ترمپ پیش از این گفته بود که با در نظرداشت دست آوردهای نظامی در برابر ایران، برای رسیدن به یک توافق با آن کشور، عجله ندارد.

در همین حال، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران، روز دوشنبه (دوم نومبر) گفت که اگر شرایط تهران پذیرفته شود، مذاکرات با واشنگتن می‌تواند به زودی آغاز شود و امنیت تنگهٔ هرمز دوباره تامین شود.

به گفتهٔ سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران "مبنای گفتگوها، مبنای مذاکرات بین ایران و امریکا از طریق میانجی‌ها، همان طرح هفت مرحله‌ای ایران است که اکنون فشرده شده و امکان اجرای آن طرح طی دو روز وجود دارد".

عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران، روز یکشنبه گفت که کشورش برای دپلوماسی امیدوار است، ولی افزود که ایران برای دفاع از خود نیز آماده است.

دونالد ترمپ همواره تاکید کرده است که جنگ با ایران می‌تواند به زودی به پایان برسد، ولی به گفتهٔ وی واشنگتن می‌خواهد تا این تضمین وجود داشته باشد که تهران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تلاش نخواهد کرد.

ایران تاکید دارد که برنامهٔ هسته‌ای آن کشور برای مقاصد غیرنظامی بوده و مسعود پزشکیان، رییس جمهور آن کشور، ماهٔ گذشته در ملل متحد گفت که تهران به دنیال سلاح هسته‌ای نیست.

گروه

XS
SM
MD
LG