لینک های دسترسی

Breaking News

ترمپ: فشار حداکثری بر ایران اعمال شود


دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رییس‌ جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه چهارم (۱۶ دلو) اعلام کرد که قصد دارد پالیسی فشار حداکثری را به دلیل ادعاهای مبنی بر تلاش تهران برای تولید سلاح هسته‌ای، بر ایران بازگرداند.

با این حال، ترمپ ابراز امیدواری کرد که ناگزیر نشود تا به این پالیسی متوسل شود. رییس‌ جمهور ترمپ این اظهارات را در حالی بیان کرد که یادداشتی مشابه دور نخست ریاست ‌جمهوری‌اش امضا کرد تا فشار حداکثری تعزیرات را بر ایران اعمال کند.

یکی از همکاران نزدیک قصر سفید در مراسم امضای این یاداشت گفت:‌ "این یادداشت به همه بخش‌های حکومت ایالات متحده دستور می‌دهد که تعزیرات را، به‌ ویژه در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای علیه ایران طراحی کنند."

به گفتهٔ این مقام قصر سفید، این یادداشت به رییس جمهور ترمپ "تمام ابزار ممکن" را برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به "یک بازیگر مخرب" فراهم می‌کند.

ترمپ به خاطر اقدامات شدید در مقابل ایران گفت: "هرکس از من می‌خواهد که آن را امضا کنم. من این کار را می‌کنم. این برای ایران بسیار سخت تمام می‌شود."

با این‌حال، ترمپ گفت که از اقدامات شدید در برابر ایران، خرسند نیست. رییس جمهور امریکا گفت: " امیدوارم مجبور نشوم زیاد از آن استفاده کنم. از انجام آن خرسند نیستم،‌ اما گزینه‌ دیگر ندارم، زیرا ما باید قوی باشیم."

ترمپ افزود: "ما خواهیم دید که آیا می‌توانیم کاری انجام بدهیم یا نه. ما با ایران معامله‌‌ای انجام خواهیم داد و همه می‌توانند با هم زندگی کنند."

ترمپ همچنین گفت که اگر توسط ایران به قتل برسد، آن کشور محو خواهد شد. او گفت:‌ من دستور داده‌ام که اگر آنها این [قتل را] انجام بدهند، باید محو شوند، چیزی باقی نخواهد ماند."

وزارت عدلیهٔ ایالات متحده به تاریخ هشتم نومبر ۲۰۲۴ جزییات مربوط به خنثاکردن یک توطیه ایران برای ترور دونالد ترمپ را نشر کرد.

بر اساس ادعای درج شده در محکمهٔ فدرال منهاتن نیویارک، یک مقام ناشناس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در ماه سپتمبر به یکی از عوامل حکومت ایران دستور داده بود تا برنامه‌ای را برای رصد و در نهایت کشتن ترمپ آماده کند.

لوی سارنوال ایالات متحده در آن زمان گفته بود که کمتر تهدیدی در جهان علیه امنیت ملی ایالات متحده به اندازه تهدید جمهوری اسلامی جدی است.

به گفته او، وزارت عدلیه یک عامل جمهوری اسلامی را متهم کرده که از سوی حکومت ایران مامور هدایت شبکه‌ای از افراد جنایتکار به منظور انجام توطیه‌های ترور علیه اهدافی همچون دونالد ترمپ شده است.

در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس کار گرفته شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG