لینک های دسترسی

Breaking News

پوتین با طرح آتش‌بس اوکراین مخالف نیست، اما 'پرسش‌های جدی' دارد


ولادمیر پوتین، رییس جمهور روسیه
ولادمیر پوتین، رییس جمهور روسیه

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز پنجشنبه ۱۳ فبروری (۲۳ حوت) گفت که در اصول با پیشنهاد ایالات متحده برای آتش بس ۳۰ روزه در اوکراین موافق است، اما افزود که "پرسش‌های جدی" در مورد آن دارد و به گفتۀ وی باید روی این طرح کار شود و آتش‌بس باید راه را برای صلح پایدار هموار کند.

پوتین در یک کنفرانس خبری در مسکو گفت: "این نظریه خود درست است و ما یقیناً از آن حمایت می‌کنیم. اما موضوعاتی وجود دارد که ما باید در مورد آن بحث کنیم، و من فکر می‌کنم که ما باید در مورد آن با همکاران و شرکای امریکایی خود بحث کنیم."

ستیف ویتکوف، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده، این طرح را به مقام‌های روسیه پیشکش کرده است.

پیش از این نمایندگان اوکراین به روز سه شنبه ۱۱ مارچ در جریان دیدار با مقام‌های امریکایی در عربستان سعودی با طرح "آتش‌بس فوری موقت ۳۰ روزه" با روسیه که از طرف ایالات متحده پیشنهاد شده بود، توافق کردند.

پوتین گفت: "ما با پیشنهادات برای توقف جنگ موافق هستیم، اما ما براساس این فرضیه پیش می‌رویم که آتش‌بس باید منجر به صلح پایدار شود و عوامل اصلی بحران را از بین ببرد."

رییس جمهور روسیه گفت که "گام های بعدی" را در مورد آتش‌بس با اوکراین بر اساس موفقیت نیروهای روسی در عقب راندن نیروهای اوکراینی از ساحۀ مرزی کورسک اتخاذ خواهد کرد.

پوتین در یک کنفرانس خبری ضمن تمجید از دستاورد سربازان روسی گفت: "بر اساس چگونگی انکشاف وضعیت در میدان جنگ، ما در مورد گام‌های بعدی برای پایان دادن به درگیری و رسیدن به توافقات قابل قبول برای همه توافق خواهیم کرد."

همزمان با این، روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نظامیان روسی، نیروهای اوکراینی را از برخی شهرهای ساحۀ مرزی کورسک روسیه بیرون رانده و تصرف این شهرها را در دست گرفته اند.

پوتین گفت که چنان به نظر می‌رسد که ایالات متحده اوکراین را تشویق کرده تا آتش بس را بپذیرد، اما اوکراین به دلیل وضعیت میدان جنگ علاقه‌مند به آتش‌بس شده است. او گفت: "در این وضعیت، من باور دارم که برای اوکراینی‌ها خوب خواهد بود تا یک آتش بس را برای حداقل ۳۰ روز تامین کنند."

براساس برخی از گزارش‌ها، اوکراین دستور تخلیه روستاهای منطقه هم‌مرز با کورسک روسیه را صادر کرده است.

پوتین همچنین از دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده "برای توجه زیاد به حل و فصل درگیری در اوکراین" تشکر کرد.

دونالد ترمپ نسبت به طرح آتش‌بس در اوکراین ابراز خوشبینی کرده و روز چهارشنبه گفت: "اگر بتوانیم روسیه را متوقف کنیم، پس به آتش‌بس کامل دست می‌یابیم و فکر می‌کنم که وضعیت هرگز به جنگ نخواهد برگشت".

اما ترمپ امروز پنجشنبه گفت: "اگر روسیه طرح صلح اوکراین را رد کند، بسیار ناامید کننده خواهد بود."

گروه

XS
SM
MD
LG