تویت سونو نیگم در مورد آذان مساجد از بلندگوی مساجد، بحثهای داغی را در شبکههای اجتماعی به ویژه کاربران در هند ایجاد کرده است.
سونو نیگم هنرمند و آوازخوان سرشناس هند صبح دوشنبه در تویتر خود نوشت "خدا همه را بیامرزد. من مسلمان نیستم و باید صبحانه با صدای آذان از خواب برخیزم. چه زمانی این دینداری اجباری در هند پایان خواهد یافت".
پس از این تویت، سونو نیگم در جریان ۳۰ دقیقه چندین تویت دیگر کرده و در آن فقط مخالفت خود را با پخش مناسک دینی از هر قوم و هر دین به شمول معبدهای هندوان از طریق بلندگوها، بیشتر توضیح داد.
واکنشها
اما بحث در اینجا پایان نیافته و شماری از کاربران از سونو نیگم تمجید و برخی دیگر نیز وی را تقبیح و توبیخ کرده اند.
شان، آواز خوان مشهور هند در تویتر خود نوشته است که سونو نیگم راست می گوید، زیرا به باور آقای شان پیروان هر دین باید هنگام پخش مناسک شان از بلندگو مراقب بوده و آلودگی صوتی را کاهش داده و سبب اذیت دیگران نشوند.
بابا سیگل هنرمند سیکهـ گفته است که تویت سونو نیگم بسیار حساس بوده و چندان مثبت نبوده است. او استدلال کرده است که اگر کسی در مورد سیکهیزم یا پنجاب "چیز تحقیرکننده" بنویسد با آن مخالفت خواهد کرد. سیگل همچنان نوشته است که آذان بخشی از فرهنگ هند است و باید به آن احترام شود.
سونا مهاپترا، آوازخوان دیگر هندی گفته است که سونو نیگم به صفت شهروند حق ابراز نظر را دارد. او نوشته است که روحانیت و دینداری موضوع شخصی است و برای تمسک به آن نیازی به بلندگو نیست.
میت بروس، هنرمند دیگر هندی استدلال کرده است که مردم در هند آزادی دین، فکر، بیان و اندیشه دارند و این حق همگانی است. او نگاشته است که چرا چیزی بالای کسی تحمیل شود؟
کیلاش خیر، آواز خوان دیگر شناخته شدۀ هند گفته است که سونو نیگم بعد مهم زندگی را برجسته کرده است و به گفتۀ وی پیشتر از دین و دینداری به انسانیت اهمیت داده شود.
راهول رام، آواز خوان دیگر هندی نوشته است که اگر قرار باشد استفاده از بلندگو در مسجدها منع شود پس باید از بلندگو در تمام مکانهای دینی و مذهبی، اجتماعات سیاسی و کنسرتها به شمول کنسرت سونو نیگم استفاده نشود.
شماری دیگر از کاربران با اشاره به تنوع قومی و دینی در هند، استدلال کرده اند که نباید تفاوتها سبب از هم پاشیده شدن مردم هند شده و بر عکس با خو گرفتن به دگرگونی های دیگر اقوام و ادیان، یک پارچگی حفظ شود.