ابزارهای سنگی به دست آمده از یک مغاره در مکسیکو نشان میدهد که مردم در حدود ۲۶۵۰۰ سال پیش در امریکای شمالی زندگی میکردند؛ خیلی قبل از آنکه اکثر دانشمندان حدس میزدند.
ژورنال طبیعت روز چهارشنبه ۲۲ جولای ( اول اسد) گزارش داد که دانشمندان از یافتن آثار باستانی در غار کوهی در ایالت زاکتیکاس مکسیکو خبر دادند.
چپریان اردلین، استاد پوهنتون زاکتیکاس وهمکارانش میگویند که آنان ابزار سنگی و بقایایی از ساخت ابزار را پیدا کرده اند که قدامت آنها به ۲۶۵۰۰ سال پیش میرسد.
آقای اردلین گفت که نشانهها حاکی است که شماری از این آثار باستانی فراتر از ۳۰ هزار سال قدامت داشته، اما تاکنون شواهد قطعی جهت اثبات این ادعا وجود ندارد.
او به این باور است که مردم احتمالاً برای مدت کوتاهی به عنوان پناهگاه زمستانی از این مغاره استفاده میکردند، اما تیم وی نتوانست دی ان ای انسان را از غار پیدا کند.
بهرحال، این یک قدم جدید در روند دشوار و بحث برانگیز تعیین زمان ورود انسان به امریکای شمالی است.
تام دیلی، استاد بشرشناسی در پوهنتون وندربیلت نشویل ایالت تنیسی میگوید که در حال حاضر، عام ترین تاریخ برای نخستین مکانهای باستانی در امریکای شمالی بین ۱۵۰۰۰ تا ۱۷۰۰۰سال قبل پذیرفته شده است.
آقای دیلی گفت که تاریخ پیشنهادشده برای آثار باستانی را میتوان با بررسی بیشتر معتبر ساخت. اما او گمان می کند که آثار جدید بیش از ۲۰ هزار پیشینه نداشته و به احتمال زیاد در محدوده ۱۵ تا ۱۸ هزار سال قرار دارند.
او تردید ندارد که برخی از آثار باستانی احتمالاً ساخته شده دست انسان است، اما گفت که دوست دارد شواهد دیگری درباره اشغال غار توسط انسان ها مانند بقایای محل سوخت، استخوانها و گیاهان خوراکی آنها را مشاهده کند.
روت گرون، استاد بشر شناسی پوهنتون البرتا در ادمونتون، کانادا گفت که با این شواهد باید تاریخ شش مکان قدیمی برازیلی که گمان میرود بیشتر از ۲۰ هزار سال قدامت دارد، از سر بررسی شود. تخمین های سنی این شش مکان برازیلی همواره مورد اختلاف باستان شناسان قرار گرفته است.