لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا: گزارش‌ها در مورد قبرهای دسته جمعی در غزه ناراحت کننده است

وزارت خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه ۲۳ اپریل (چهارم ثور) گفت که گزارش‌ها در مورد قبر‌های دسته جمعی در نواز غزه ناراحت کننده است.

مقامات فلسطینی در هفته جاری از کشف صد‌ها جسد در قبر‌های دسته جمعی در شفاخانه ناصر واقع در منطقه خان یونس غزه گزارش دادند. این گزارش پس از آن نشر شد که نیروهای اسراییلی این شفاخانه را ترک کردند.

پس از یک عملیات خاص نیروهای اسراییلی، اجساد افراد در شفاخانه الشفا نیز کشف شده است.

ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز اوایل سه‌شنبه گفت که از گزارش‌ها در مورد کشف قبر‌های دسته جمعی و تخریب شفاخانه‌های ناصر و الشفا واقع در نوار غزه ''وحشت‌زده'' شده است.

نظامیان اسراییلی گفته اند که ادعای فلسطینی‌ها مبنی بر اینکه نیروهای دفاعی اسراییل این اجساد را در قبر‌های دسته جمعی دفن کرده‌اند ''بی اساس و بی بنیاد'' است.

به گفته اردوی اسراییل، نیروهای آن کشور زمانی که در جستجوی گروگان‌ها بودند،‌ اجساد افرادی را بررسی کردند که قبلا توسط فلسطینی‌ها در نزدیکی شفاخانه ناصر دفن شده بودند و پس از معاینه، اجساد آنان را به محلی که دفن شده بودند، بازگرداندند.

نظامیان اسراییل با نشر اعلامیه‌ای گفته‌اند: "این معاینه با دقت و در مکان هایی انجام شد که معلومات استخباراتی حاکی از حضور احتمالی گروگان‌ها بود. معاینه با احترام و با حفظ کرامت اجساد انجام شد."

به گفته یک سخنگوی ملل متحد، صد‌ها نفر در این قبر‌های دسته جمعی دفن شده‌اند. روینا شمداسانی، سخنگوی کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است که این سازمان زنگ خطر را به صدا در آورده، زیرا به گفته او، اجساد زیادی کشف شده است.

شمداسانی افزود: ''دستان شماری از آنها بسته بود که البته نشان دهنده نقض جدی قوانین بین المللی حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه است و این موارد مستلزم بررسی بیشتر است."

شمداسانی گفت که کمیشنری عالی حقوق بشر ملل متحد در حال حاضر برای تایید گزارش مقامات فلسطینی از جمله کشف ۳۰ جسد در شفاخانه الشفا کار می‌کند. بر اساس این گزارش‌ها، برخی از اجساد به شمول زنان و افراد مسن در زیر انبوهی از زباله‌ها دفن شده اند.

مقام‌های اسراییلی گفته اند که جنگجویان حماس در جریان حملۀ هفتم اکتوبر بر اسراییل کم از کم ۱۱۷۰ نفر را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که از این میان ده‌ها تن آنان در جریان آتش‌بس یک هفته‌ای در ماه نومبر از بند رها شدند و ۱۲۹ نفر آنان هنوز در بند حماس اند. به گفتۀ مقام‌های اسراییلی۳۴ گروگان در جریان شش ماه گذشته جان باخته و یا کشته شده اند.

اسراییل نیز در یک اقدام تلافی‌جویانه عملیات تهاجمی را بر ضد گروه حماس در نوار غزه آغاز کرد. به گفته وزارت صحت غزه، در این حملات تهاجمی تا حالا بیش از ۳۴ هزار نفر کشته شده اند که اکثر شان را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

با وجود تشدید حملات اسراییل بر ضد گروه حماس در نوار غزه، بسیاری از شهروندان اسراییل از عملکرد حکومت آن کشور ناامید شده اند و هزاران معترض ضد حکومت در تل ابیب خواهان برگزاری انتخابات جدید و توافقی برای آزادی گروگان های باقی مانده شده اند.

این مطلب بر اساس گزارش خبرگزاری‌های رویترز و فرانس‌پرس تهیه شده است.

This item is part of

گروه

XS
SM
MD
LG