از دیدگاه یک تحلیگر روابط بین المللی در استانبول، ترکیه باید در ائتلاف جدید ناتو، برای مبارزه با تندروان گروه دولت اسلامی یک "شریک پشت پرده" باشد.
سرهت گوونس تحلیلگر روابط بین المللی در دانشگاه خصوصی قدر هز در استانبول می گوید: "در وصعیت و شرایط کنونی، ما نباید از ترکیه توقع داشته باشیم که بیشتر از یک همکار خاموش، عمل کند. زیرا ۴۹ دیپلمات ترکی از سوی گروه دولت اسلامی گروگان گرفته شده است. پس به یک شکلی، سیاست ترکیه نیز به گروگان گرفته شده و یا به سرنوشت گروگان ها ارتباط دارد."
این گروگان ها، شامل سر قنسول ترکیه در موصل است که زمانیکه گروه دولت اسلامی دومین شهر بزرگ عراق را تسخیر کرد، در ماه جون در قنسولگری ترکیه در موصل دستگیر شدند.
ایالات متحده و نه متحد کلیدی آن روز جمعه با توافق نظر گفتند که گروه دولت اسلامی یک تهدید قابل ملاحظه برای کشورهای عضو ناتو است و آنها با محدود ساختن منابع مالی و بعد با استفاده از منابع نظامی جنگجویان این گروه را تحت فشار قرار خواهند داد.
آقای گوونس می گوید که احتمال دارد ترکیه حمایت های لوجستیکی به شمول دسترسی به یک پایگاه هوایی فعال را برای قوای امریکا در جنوب ترکیه در نزدیکی انسرلیک، فراهم کند.
آقای گوونس گفت "نیاز به عملیات های جستجو و نجات، پرتاب بسته های مواد غدایی به نیازمندان و مردم غیر نظامی و غیره خواهد بود. در این رابطه ترکیه میتواند بسیار کار ها را انجام دهد."
در کنار ایالات متحده و ترکیه، نیروهای ائتلاف به شمول بریتانیه، فرانسه، آسترالیا، آلمان، کانادا، ایتالیا، پولند و دانمارک نیز بخاطر مبارزه با گروه دولت اسلامی تلاش دارند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه گفت که کشورش آماده پیوستن به این ائتلاف، برای اقدام علیه این گروه است البته اگر مقامات عراقی درخواست آن را کرده و از سوی سازمان ملل متحد تصویب شود.
آقای هولاند روز جمعه در پایان نشست دو روزه ناتو در ویلز بریتانیا به خبرنگاران گفت: "آیا ما در یک اتحاد، بخاطر مبارزه با یک گروه دهشت افگن، به درخواست مقامات عراقی، و در احترام به قوانین بین المللی اشتراک میکنیم؟ جواب مثبت است! بلی."
رئیس جمهور فرانسه گفت که فرانسه برای اقدامات احتمالی علیه دولت اسلامی در حال مذاکره است، اما اکنون او جزئیات بیشتر را در مورد ارائه نکرد.