لینک های دسترسی

Breaking News

پارلمان ترکیه به اعزام نظامیان آن کشور به لیبیا رای داد


پارلمان ترکیه اعزام قوای نظامی آن کشور را برای حمایت از حکومت مورد حمایت ملل متحد در لیبیا منظور کرد.

قانونگذاران ترکیه روز پنجشنبه دوم جنوری (۱۲ جدی) در یک جلسۀ اضطراری با ۳۲۵ رای موافق در برابر ۱۸۴ رای مخالف ماموریت یک سالۀ نظامیان آن کشور را در لیبیا تایید کردند.

ملل متحد از حکومت لیبیا به رهبری صدر اعظم فیاض سراج، که پایتخت آن ترابلس است، حمایت می‌کند، اما جدا از حکومت ترابلس، تندروان و نظامیان وادار به خلیفه حفتر، نظامی مقتدر لیبیایی، در شرق آن کشور حکومت دیگری را شکل داده اند.

پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی، رییس جمهور پیشین لیبیا در سال ۲۰۱۱،این کشور درگیر جنگ‌های خونین داخلی شده است. این وضعیت موجب شد تا گروه های تندرو مثل گروه دولت اسلامی یا داعش نیز در آن کشور دست به خشونت های مرگبار بزنند.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه ماه گذشته گفته بود که فیاض سراج، خواستار اعزام قوای ترکی به لیبیا شده است. این درخواست در پی امضای پیمانی میان لیبیای زیر ادارۀ سراج و حکومت ترکیه صورت می‌گیرد که بر اساس آن انقره اجازه دارد نظامیان خود را به لیبیا بفرستد.

مقام‌های حکومت و قانونگذاران حزب حاکم ترکیه مدعی اند که اعزام نظامیان آن کشور به لیبیا برای حفاظت از منافع انقره حیاتی و ضروری است.

عصمت یلمیز، قانونگذار حزب حاکم ترکیه به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: "لیبیا که حکومت قانونی آن زیر تهدید است، می‌تواند عامل گسترش بی‌ثباتی به ترکیه باشد".

فواد اوکتای، معاون رییس جمهور ترکیه به خبرگزاری دولتی آن کشور گفته است که هرزمانیکه ضرورت باشد، انقره شمار ضروری قوا را به لیبیا اعزام خواهد کرد، اما گفت در صورتیکه حکومت خلیفه حفتر، حملات خود را متوقف کند، نظامیان ترکیه به لیبیا اعزام نخواهند شد.

با اینحال احزاب سیاسی مخالف حکومت ترکیه مخالف حضور نظامیان کشور شان در لیبیا بوده و آن را مایۀ تشدید جنگ در لیبیا و ایجاد بی‌ثباتی در منطقه می‌دانند.

کمال قلیچ داراوغلو، رهبر حزب مخالف ترکیه پیش از رایگیری پارلمان آن کشور، خواستار استقرار نیروی حافظ صلح ملل متحد در لیبیا شده بود.

آیتون کیرای، عضو یک حزب سیاسی دیگر مخالف حکومت ترکیه در جلسۀ پارلمان آن کشور گفت: "نمی‌توانیم سربازان مان را در خط مقدم جنگ داخلی کشوری دیگری اعزام کنیم که هیچ ربطی با امنیت ملی مان ندارد".

جنگ در لیبیا در چند هفتۀ گذشته پس از آن شدت گرفت که خلیفه حفتر "نبرد نهایی و قاطع" را برای تصرف ترابلس اعلام کرد.

امارات متحدۀ عرب، مصر، فرانسه و روسیه از حکومت خلیفه حفتر حمایت می‌کنند اما ترکیه، قطر و ایتالیا حامی حکومت ترابلس اند.

XS
SM
MD
LG