صندوق پولی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) گزارش داده است که حدود چهار میلیون کودک در افغانستان از آموزش محروم شدهاند.
نبود ساختمانهای مناسب مکتب، کمبود دسترسی به آب پاک، امکانات بهداشتی و کمبود معلمان ورزیده و مجرب، به ویژه زنان، به عنوان عوامل عمدۀ بازماندن کودکان از آموزش برجسته شده است.
در این گزارش آمده است که شمار زیاد کودکان افغان به دلیل مشکلات و بحران گستردۀ اقتصادی در افغانستان، مجبور به کار شده اند تا نفقۀ خانوادههای شان را تامین کنند.
حکومت طالبان دختران را از آموزش به سویۀ بالاتر از صنف ششم منع کرده است، اقدامی که با واکنش گستردۀ بینالمللی روبرو شده و رهبران شمار زیاد کشورها، ملل متحد، و نهادهای مدافع حقوق بشر همواره این گروه را به بازگشایی درهای مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران ترغیب کرده اند.
گروه طالبان در آغاز اتخاذ تصمیم برای منع آموزش دختران گفته بود که این اقدام موقتی بوده و با ایجاد شرایط برای آموزش دختران، درهای مکاتب متوسطه، لیسه و دانشگاهها به روی دختران باز خواهد شد. اما با گذشت چهار سال از وضع این ممنوعیت هنوز هیچ پیشرفتی در این زمینه رونما نشده است.
یونیسف پیش از این گزارش داده بود که ممنوعیت طالبان بر آموزش دختران، پیامدهای فاجعهبار برای آیندۀ افغانستان داشته و زندگی میلیونها زن و دختر افغان را به مخاطره میاندازد.
در همین حال برنامۀ جهانی غذا گفته است که کودکان بیشترین فشار را از ناحیۀ بحران گرسنگی در افغانستان متحمل میشوند.
این نهاد ملل متحد هشدار داده است که امسال ممکن ۳.۵ میلیون کودک دختر و پسر زیر پنج سال در افغانستان به سوتغذیه مبتلا شوند.
گروه