لینک های دسترسی

Breaking News

ترمپ: ممکن میان ایران و معاون پیلوت فلای‌دوبی ارتباط وجود داشته باشد

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده احتمال ارتباط میان ایران و معاون پیلوت طیارۀ فلای‌دوبی را که از شهر دوبی به سمت تل ابیب در پرواز بود، رد نکرد اما هشدار داد که اگر ثابت شود این ارتباط وجود دارد "ایران ضربۀ شدیدی" را متحمل خواهد شد.

دونالد ترمپ، روز پنجشنبه (اول اکتوبر) گفت که "ممکن" است میان ایران و معاون پیلوت طیارۀ فلای دوبی ارتباطی وجود داشته باشد.

ترمپ: ممکن میان ایران و معاون پیلوت فلای‌دوبی ارتباط وجود داشته باشد
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:17 0:00

رییس جمهور ترمپ در قصر سفید به خبرنگاران گفت که آنان مشغول بررسی این موضوع اند و "بر اساس آنچه می شنوند، پاسخ مثبت است". او افزود که در حال حاضر "روی آن کار می کنند."

ترمپ، در پاسخ به این پرسش که در صورت اثبات دست داشتن تهران در این حمله، امریکا دست به اقدام تلافی‌جویانه خواهد زد یا نه به خبرنگاران گفت: "اوه، ضربه سختی به آن‌ها وارد خواهد شد؛ نگران نباشید. فقط از خودشان بپرسید. آنان می‌دانند چه اتفاقی افتاده است. ضربه بسیار سختی خواهند خورد."

پیش از این، رییس جمهور امریکا گفته بود که این حمله ظاهراً یک اقدام تروریستی بوده است.

ترمپ گفت: "من درباره این رویداد، به‌طور مفصل با بی‌بی نتنیاهو صحبت کردم و به نظر می‌رسد که معاون پیلوت شاید یک تروریست بوده یا شاید هم یک فرد دیوانه. او به پیلوت چاقو زده است. پیلوت در وضعیت بسیار بدی قرار داشت و فکر می‌کنم هنوز هم وضعیتش بسیار وخیم است."

واکنش اسراییل و هند

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، روز جمعه (دوم اکتوبر) گفت که اقدام چهار مسافر در پرواز شرکت فلای دوبی که به سمت تل ابیب در حرکت بود، مانع از وقوع فاجعۀ در ابعاد حملات ۱۱ سپتمبر شد.

نتنیاهو افزود که معاون پیلوت که قصد داشت طیارۀ مسافربریِ عازم اسراییل را عمداً سقوط بدهد، به نظر می رسد تحت تأثیر تبلیغات اسرام‌گرایانه قرار گرفته بود.

ترمپ، نتنیاهو و نرندرا مودی، صدر اعظم هند، از کپتان هندی این پرواز تمجید کردند. این پیلوت، با وجود آن‌که با چاقو زخمی شده بود، دکمه بازکردن دروازه کابین پیلوت را فشار داد و به خدمه و مسافران اجازه داد وارد کابین شوند و معاون پیلوت را مهار کنند.

نرندرا مودی، صدر اعظم هند گفت:"شیوه‌ای که سمیت ماچچار، کپیتان هندی، صبر، حضور ذهن و شجاعت خود را نشان داد و همان‌گونه که صدر اعظم اسراییل امروز گفت، این پیلوت هندی مانع وقوع یک ۱۱ سپتمبر دیگر شد، شجاعت سمیت باعث افتخار همه هندی‌ها است."

گفته می‌شود که پیلوت این پرواز در یک شفاخانه در تبوک عربستان سعودی بستری است و وضعیت صحی وی ثابت خوانده شده است. هیچ زخمی در میان مسافران طیاره گزارش نشده است و مسافران پس از رسیدن به اسراییل، دوباره با خانواده‌های خود دیدار کردند.

از سوی دیگر، اسراییل تیم‌های استخباراتی و امنیتی خود را برای کمک به تحقیقات به عربستان سعودی فرستاده و خواستار مشارکت در روند تحقیقات از مظنون شده است.

امارات نیز تحقیقات را در بارۀ این رویداد و احتمال ارتباط آن با یک اقدام تروریستی آغاز کرده است. انگیزۀ این حمله هنوز مشخص نیست و مقام‌های تحقیقاتی همه احتمالات را بررسی می کنند.

در خبر دیگر، اسراییل پروازهای بازگشت را برای بازگرداندن مسافرانی آغاز خواهد کرد که در امارات متحده عربی گیرمانده اند.

امارات متحده عربی پس از حمله روز چهارشنبه، پروازهای خود را به اسراییل لغو کرد که سفر بسیاری افراد را تحت تأثیر قرار داد.

نقش مسافران

براساس معلومات ردیابی پرواز، طیاره شرکت فلای دوبی با ۱۷۴ سرنشین چهارشنبه، به سرعت از ارتفاع ۱۰ هزار متر به ۵ هزار متر پایین آمد و چندین پیام اضطراری را ارسال کرد.

مسافران این طیاره که از دبی به سمت تل ابیب در پرواز بودند گفتند که تلاش ورزیدند معاون پیلوت را مهار کنند. او متهم است که به گونه عمدی به پیلوت حمله کرده و قصد داشته است طیاره را سرنگون کند.

شوتا موسایف، مسافر پرواز دوبی - تل ابیب گفت:"وقتی روی گراف دیدیم که ارتفاع طیاره به ۱۶ هزار فت رسیده است، از وضعیت دریافتیم که ۵ تا ۶ ثانیه دیگر فرصت داریم تا طیاره را از داخل شدن به وضعیت بحرانی کنترول کنیم."

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل با یکی از مسافران این طیاره ملاقات کرد. این مرد یک نل‌دوان اسراییلی بود که در مهار فرد مهاجم و ناکام ماندن این تلاش برای ربودن طیاره کمک کرده است.

یانیف حایون، مسافر پرواز دوبی – تل ابیب گفت: "به سوی کابین پیلوت دویدم. سپس طیاره به شدت به سمت پایین متمایل شد و چیزی باعث شد به بیرون پرتاب شوم. به طرف دیگر افتادم، درست در جاییکه مهمانداران طیاره بیرون از کابین پیلوت ایستاده بودند. پیلوت‌ها در چوکی‌های خود نشسته بودند. یکی بی حال افتاده بود و دیگری روی وسایل کنترول خم شده بود. یک نفر دیگر و من داخل کابین شدیم. من عامل تهدید را گرفتم و او را عملا در وضعیت خفه شدن قرار دادم – و اول او را بیرون کشیدم. شروع کردم به عقب کشیدن وسایل کنترول طیاره، و بعد..."

طیاره پس از آن، با کمک دو پیلوت خارج از وظیفه شرکت فلای‌دوبی که کنترول کابین پیلوت را در دست گرفتند، در شهر تبوک عربستان سعودی به‌گونه اضطراری و سالم فرود آمد.

گروه

XS
SM
MD
LG