یک مقام محلی نایجریا گفته است که در نتیجهٔ درگیریها در آن کشور که از سه ماه به اینسو ادامه داشته است، کم از کم ۸۰ هزار نفر در ایالت فلات آن کشور از مناطق اصلی شان بیجا شده اند.
مارکس ارتو، یکی از مقامات ارشد ساحهٔ منگو واقع در ایالت فلات، تخمین میکند که ۸۰ هزار بیجا شده در ۱۱ کمپ که زیر کنترول حکومت نایجریا قرار دارند، به سر میبرند. به گفتهٔ ارتو، تنها ۱۸ هزار نفر که ازخانههای شان بیجا شده اند، در یکی از مکاتب متوسطه به سر میبرند.
اظهارات این مقام محلی نایجریا در حالی بیان شده است که حکومت آن کشور در مناطق ناآرام تجدید قوا کرده تا به این درگیریها خاتمه بدهد.
ادارات حالات اضطراری نایجریا کمکهای اولیه را برای بیجا شدگان فراهم کرده اند، اما تا حالا ارقام رسمی تعداد بیجا شدگان را منتشر نکرده اند.
ایالت فلات واقع در مناطق مرکزی شمالی نایجریا از ماه می به اینسو شاهد افزایش خشونت و حملات میان گلهدران عمدتاََ مسلمان و دهقانان مسیحی بوده است. مقامات محلی این ایالت میگویند که این خشونتها موجب کشته شدن دستکم ۳۰۰ نفر شده است.
این درگیری ها فقط یکی از مشکلات عمدهٔ امنیتی است که بولا احمد تینوبو، رییس جمهور جدید نایجریا، با آن مواجه است. نیروهای امنیتی نایجریا با تندروان اسلامگرا، باندهای تبهکار مسلح و جدایی طلبان نیز درگیر جنگ اند.
علاوه بر ایالت فلات، حملات در بسیاری از بخشهای شمالی و مرکزی نایجریا رخ میدهد، جاییکه چندین گروه مسلح روستاها را هدف قرار میدهند؛ آنان را به قتل میرسانند؛ و مردم و مسافران را به خاطر باجگیری، اختطاف میکنند.
معمولاََ هیچ گروهی مسوولیت این گونه حملات را بر عهده نمیگیرد. اما مقامها در گذشته گفته اند که بسیاری از مهاجمان، گلهداران پیشین استند که پس از چندین دهه مناقشه با دهقانان بر سر دسترسی به زمین و آب، سلاح به دست برده اند و این نوع حملات را انجام میدهند. حکومت نایجریا در گذشته به ندرت مهاجمان مظنون را دستگیر کرده است.
افزایش ناامنی در سال گذشته موجب کشته شدن هزاران نفر به شمول غیرنظامیان در نایجریا شده است.
بر اساس گزارشی که از سوی ملل متحد به نشر رسیده است، خشونتهای تندروان از سال ۲۰۰۹ تا اکنون جان بیشتر از ۴۰ هزار نفر را در نایجریا گرفته است و نزدیک به دو میلیون نفر دیگر در شمال شرق آن کشور از خانههایشان بیجا شده اند.
حکومت نایجریا در سالهای اخیر با شورشیان اسلامگرا در شمال شرق آن کشور درگیر جنگ بوده و در شمال غرب بر ضد باندهای تبهکار مبارزه میکند، باندهایی که اغلباََ افراد را به خاطر باجگیری اختطاف می کنند.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.