چهار زرگر در قضیهٔ قاچاق طلا که ذکیه وردک در آن متهم است، بازداشت شدند - گزارش

ادارهٔ استخبارات عواید هند امروز سوم جولای (۱۳ سرطان) گفت که چهار زرگر را در ارتباط به قضیهٔ قاچاق طلا که در آن ذکیه وردک، سر قنسول پیشین افغانستان در این کشور دخیل خوانده شده است، بازداشت کرد.

این اداره گفته است که وباو تاکر، ساحل شاه،‌ وینود شاه و شایلش جین در ارتباط به این قضیه، بازداشت شده اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های هندی، ذکیه وردک در ماه ثور هنگامی که ۲۵ کیلوگرام طلا به ارزش ۱۸۰ میلیون روپیه هندی را با خود داشت، از سوی مامورین گمرک و مالیات میدان هوایی در سفرش از دوبی به هند متوقف شد، اما به دلیل مصوونیت دپلوماتیک بازداشت نشد.

وردک پس از نشر گزارش‌ها در این خصوص، از سمت‌اش استعفا کرد و دلیل کنار رفتن‌اش را "حملات شخصی و افترا" علیه خودش و خانواده‌اش خواند.

ذکیه وردک در مورد ضبط طلا و اینکه در میدان هوایی چه اتفاقی افتاد، معلومات نداده است.

بر اساس گزارش تایمز اف اندیا، رفیع الله کلیوال،‌ کارمند قنسولگری افغانستان در ممبای نیز در این قضیه دخیل خوانده شده است.

تحقیقات ادارهٔ استخبارات عواید هند نشان می‌دهد که وردک در ماه جنوری سال ۲۰۲۴ به طلا فروشی شاه و پسران رفته و کلیوال را به آنان معرفی کرده و پیشنهاد فروش ۲۰۰ کیلوگرام طلا را به آنان داده است.

بر اساس این تحقیقات، ساحل شاه و وینود شاه پس از فروش طلا، پول را به کلیوال می‌دادند.

سوابق مکالمات تلیفونی نشان می‌دهد که ساحل‌شاه و وینود شاه که در بازار چیرا طلافروشی دارند، پیوسته با کلیوال در تماس بوده اند.

این اداره گفته است که یکی از افراد بازداشت اعتراف کرده است که از جنوری تا اپریل ۳۰۰ کیلوگرام طلای قاچاق شده را مشتریانی که به وی معرفی شده بودند، تحویل داده است.

مقامات استخبارات هند تحقیقات جاری در خصوص قاچاق طلا را تایید کرده اند.

مقامات گفته اند که تلاش‌ها برای بازداشت افراد دیگر که در بخش تسهیل حواله و سایر تسهیلات دخیل اند، جریان دارد.

تایمز اف اندیا به نقل از مقامات ادارهٔ استخبارات عواید هند گزارش داده و گفته است که تحقیقات این اداره نشان داده است که ۳۰۰ کیلوگرام که نشان خارجی داشت در چهار ماه نخست سال جاری به هند قاچاق شده است.

این مقامات همچنان افزوده اند که احتمالاً ذکیه وردک در گذشته نیز به هند طلا قاچاق کرده و آنرا به زرگرها به فروش رسانده بود.

اداره‌های مبارزه با قاچاق کالا در هند، در صورتی که مظنونی را با طلای قاچاق به ارزش بیش از ده میلیون روپیه هندی شناسایی کنند، بازداشت می‌کنند.

منبع: تایمز آف اندیا