ادامه تنش میان لبنان و اسراییل و تلاش امریکا برای توافق دو کشور به صلح

رییس پارلمان لبنان روز سه شنبه هشدار داد که نیروهای اسراییلی که بخش هایی از جنوب این کشور را اشغال کرده اند، در صورتی که عقب نشینی کنند، با مقاومت روبرو خواهند شد. از جانب دیگر بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل بر تداوم مبارزۀ این کشور با رژیم ایران و گروه‌های نیابتی آن در منطقه صحبت کرده است.

هشدار نبیه بری رییس پارلمان لبنان نشان دهندۀ خطر رویارویی مجدد قبل از مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده در این هفته است.

بری گفت که لبنان نمی‌تواند از دست دادن یک متر از زمین را تحمل کند. بری، رهبر جنبش شیعه امل، گفت: "اگر اسراییل اشغال خود را حفظ کند، چه مناطق، مواضع یا با کشیدن خطوط زرد، هر روز بوی مقاومت را استشمام خواهد کرد."

آتش بس ۱۰ روزه بین اسراییل و حزب الله لبنان که با میانجیگری ایالات متحده برقرار شد، از پنجشنبه گذشته تا حد زیادی حفظ شده است، اما نیروهای اسراییلی همچنان در کمربندی از خاک لبنان به عمق ۵ تا ۱۰ کیلومتر در امتداد کل مرز مستقر هستند.

اسراییل گفته است که هدف آن ایجاد یک منطقۀ حایل برای محافظت از شمال اسراییل در برابر حملات حزب الله، تحت حمایت ایران، است.

بنیامین نتانیاهو صدر اعظم اسراییل روز سه شنبه به تداوم مبارزۀ این کشور با رژیم ایران و گروه‌های نیابتی آن اشاره کرد و گفت: " ما کشوری استیم که دایماً برای امنیت خود مبارزه می‌کند. اگرچه جنگ علیه جمهوری اسلامی و گروه‌های تروریستی نیابتی آن پایان نیافته است، اسراییل تهدید وجودی آنها را از بین برده است."

اردوی اسراییل و نتانیاهو، هر دو، هفتۀگذشته از خط استقرار اسراییل در لبنان به عنوان "خط زرد" یاد کردند - همان اصطلاحی که اسراییل آن را برای خط استقرار خود در غزه به کار می‌برد.

درگیری لبنان تلاش‌های پاکستان برای میانجیگری بین ایالات متحده و ایران را نیز پیچیده ساخته است، زیرا تهران می‌خواهد

که توافق عملیات اسراییل علیه حزب‌الله در هرگونه توافقی در مورد جنگ، گنجانده شود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، پس از تماسهای تلفونی جداگانه با نتنیاهو و جوزف عون، رییس جمهور لبنان، در ۱۶ اپریل آتش‏‌بس لبنان را اعلام کرد.

ایران در آن زمان گفت که این آتش‌بس بخشی از تفاهمی است که با ایالات متحده و با میانجیگری پاکستان حاصل شده است.

واشنگتن گفته است که هیچ ارتباطی بین این دو مجموعه مذاکرات وجود ندارد.

اسراییل کتز، وزیر دفاع اسراییل، روز سه شنبه گفت که هدف نهایی مبارزه علیه حزب‌الله، خلع سلاح این گروه از طریق نظامی و دپلوماتیک است.

یک سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده به صدای امریکا گفت که قرار است روز پنجشنبه، ایالات متحده میزبان مذاکرات به سطح سفیران بین اسراییل و لبنان باشد.

سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا گفت که ایالات متحده از توافق سازنده که به تاریخ ۱۴ اپریل آغاز شد استقبال کرده و به تسهیل مستقیم مذاکرات با نیت خوب بین لبنان و اسراییل ادامه می‌دهد.

دور اول مذاکرات به میزبانی مارکو روبیو، وزیر امور خارجۀ امریکا، در ۱۴ اپریل صورت گرفت که در آن مایکل لیتر، سفیر اسراییل، و ندا حماده معوض، سفیر لبنان، در وزارت امور خارجه دیدار کردند که اولین تعامل دپلوماتیک مستقیم بین دو کشور از سال ۱۹۹۳بود.