روبیو: ترمپ برای دیدار با رییس جمهور ایران آماده است

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز سه‌شنبه ۲۲ سپتمبر گفت که دونالد ترمپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، برای دیدار با مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک آمادگی دارد؛ اما تاکید کرد که چنین دیداری هنوز برنامه‌ریزی نشده است.

او در گفتگو با برنامه "تودی" شبکه ان‌بی‌سی گفت: "ما قطعاً برای چیزی مانند این آمادگی داریم، به‌ویژه اگر چشم‌انداز آن منجر شدن به یک نتیجه مثبت و در نهایت دستیابی به هدف این موضوع باشد؛ و آن این است که ایران هرگز نتواند به سلاح هسته‌ای دست یابد."

رییس‌جمهور مسعود پزشکیان و هیات ایرانی برای شرکت در نشست این هفته مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک حضور دارند.

یک مقام ایرانی به خبرگزاری رویترز گفت که مجمع عمومی سازمان ملل متحد "فرصت طلایی برای بازگشت امریکا به دپلوماسی" است.

این مقام همچنین گفت که هیچ دیداری میان دو رهبر برنامه‌ریزی نشده است.

او گفت: "امریکا باید اعلام کند که می‌خواهد این موضوع را از راه دپلوماسی حل کند، این موضوع را رسماً اعلام کند و سپس بر سر یک جدول زمانی برای چگونگی پیشبرد این روند توافق شود."

قرار است دونالد ترمپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه با رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج دیدار کند؛ کشورهایی که پس از عملیات مشترک نظامی امریکا و اسراییل علیه تهران، هدف حملات تلافی‌جویانه ایران قرار گرفته‌اند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، گفت که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج "نگران" ایران اند.

روبیو در پاسخ به پرسشی درباره موضوعاتی که رهبران این شورا قرار است با رییس‌جمهور امریکا مطرح کنند، در برنامه "فاکس اند فرندز" شبکه فاکس نیوز گفت: "دلیل اینکه ما پایگاه‌های نظامی در کشورهای خلیج داریم این است که آنها نگران ایران اند؛ به همین دلیل ما آنجا حضور داریم."

او افزود: "ایران از گروه‌های تروریستی که از عراق و سوریه فعالیت می‌کنند حمایت می‌کند، به حزب‌الله در لبنان کمک می‌کند، در عقب حملات حوثی‌ها در یمن علیه عربستان سعودی قرار دارد و می‌خواهد به سلاح هسته‌ای دست یابد؛ این موضوع نه تنها برای کشورهای خلیج، بلکه باید برای جهان نیز نگران‌کننده باشد."

دونالد ترمپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، بارها گفته است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد و استدلال کرده است که حکومت ایران در صورت فراهم شدن فرصت، از آن استفاده خواهد کرد.

مارکو روبیو در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت که رژیم مبتنی بر دین در ایران تهدیدی برای منطقه و مردم این کشور است. او به هزاران نفری اشاره کرد که در جریان سرکوب حکومتی در ایران در اوایل سال جاری میلادی کشته شده‌اند.

روبیو گفت: "ایران توسط روحانیون افراطی و تندرو اداره می‌شود که دیدگاه افراطی نسبت به دین خود دارند؛ دیدگاهی بسیار افراطی و آخرالزمانی. این افراد هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دسترسی داشته باشند".

او گفت: "تصور کنید کوریای شمالی در شرق میانه باشد؛ این برای جهان فاجعه‌بار خواهد بود و شما دیگر برای هر گیلن دیزل، شش دالر یا هر قیمتی که امروز صبح دارد، پرداخت نمی‌کردید؛ بلکه سه برابر آن را می‌پرداختید، زیرا ایران کنترول آن را در دست می‌گرفت و می‌گفت نمی‌توانید به ما دست بزنید، ما سلاح هسته‌ای داریم."

روبیو در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت انرژی گفت که حکومت امریکا باور دارد قیمت نفت کاهش خواهد یافت. او حوثی‌های مورد حمایت ایران را که به عربستان سعودی حمله کرده‌اند، عامل افزایش اخیر قیمت‌ها دانست.

حوثی‌ها اخیراً پس از عقب راندن نیروهای حکومتی یمن که از حمایت عربستان برخوردار میباشد، بخش گسترده‌ای از مناطق ساحلی بحیره سرخ را تصرف کرده‌اند.

وزیر خارجۀ ایالات متحده گفت: "اگر به افزایش‌هایی که تنها در دو هفته گذشته شاهد آن بوده‌ایم نگاه کنید، بخش عمده و بسیار بزرگ این افزایش به این دلیل است که حوثی‌ها به یک خط لوله نفت عربستان حمله کردند و عربستان مجبور شد فعالیت آن خط لوله را متوقف کند."

او افزود: "بازار در واکنش به این انتظار است که در آینده نفت کمتری از عربستان عرضه خواهد شد... باز هم، این ایران نیست که مستقیماً این کار را انجام داده است؛ بلکه حوثی‌ها هستند، اما حوثی‌ها یک نیروی نیابتی ایران‌اند."

حوثی‌ها اخیراً گفته‌اند که تهدیدی برای آزادی کشتیرانی نیستند و تنها کشتی‌های عربستان سعودی را هدف قرار می‌دهند.