ترمپ: تنگهٔ ترمپ را کنترول می‌کنیم؛ ایران هیچگاه سلاح هسته‌ای نخواهد داشت

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدهٔ امریکا

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدهٔ امریکا، تاکید کرده است که اجازه نخواهد داد تا ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد.

رییس جمهور ترمپ که پنجشنبه شب (۱۰ سپتمبر) در دومین و آخرین شب کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه، در ایالت تکزاس صحبت می‌کرد، گفت که ایالات متحده بر تنگهٔ هرمز مسلط می‌باشد.

ترمپ گفت: "ما نمی توانیم به ایران اجازه دهیم که سلاح هسته‌ای داشته باشد و آنان هیچگاهٔ سلاح هسته‌ای نخواهند داشت...و در ضمن، ما تنگهٔ هرمز را کنترول می‌کنیم. من آن را تنگهٔ ترمپ می‌خوانم. ما تنگهٔ ترمپ را کنترول می‌کنیم."

دونالد ترمپ در نخستین شب کنوانسیون ملی جمهوریخواهان نیز گفت که جنگ با ایران "خیلی زود" پس از انتخابات میان دوره‌ای ایالات متحده، پایان خواهد یافت.

ترمپ با انتقاد از توافقنامهٔ هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران با قدرت‌های جهان، آن توافقنامه را مسیری برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواند و گفت که اگر آن توافق را لغو نمی کرد و اگر بر تاسیسات هسته‌ای ایران حمله نمی‌کرد، ایران به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا می‌کرد.

رییس جمهور ترمپ بار دیگر ایران را دولت حامی تروریزم و قلدر شرق میانه خواند، اما گفت که "دیگر قلدر نیست".

کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه به هدف تشویق رای دهندگان برای اشتراک در انتخابات میان دوره‌ای امسال ایالات متحده، به تاریخ نهم و دهم سپتمبر، در شهر دالاس ایالت تکزاس برگزار شد.

انتخابات میان دورهای ایالات متحده که بخش عمدهٔ آن انتخاب همه ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان و یک ثلث مجلس ۱۰۰نفری سنای کانگرس می‌باشد، به تاریخ سوم ماهٔ نومبر برگزار خواهد شد.

در دومین روز کنوانسینون ملی جمهوریخواهان، علاوه بر دونالد ترمپ، برخی از چهره‌های دیگر این حزب به شمول اعضای کانگرس، مایک جانسن، رییس مجلس نمایندگان کانگرس و جی دی ونس، معاون رییس جمهور ترمپ، سخنرانی کردند.

ترمپ بار دیگر با انتقادات شدید از دموکرات‌ها، از رای دهندگان امریکایی خواست تا در انتخابات ماهٔ نومبر به پای صندوق‌های رای بروند و اجازه ندهند که دموکرات‌ها پیروز شوند.

دونالد ترمپ گفت: "کمتر از دوسال پیش، مردم امریکا به ما مسوولیت سپرد تا امریکا را نجات دهیم – و در ۱۹ ماه، من بر هر تعهد خود عمل کردم؛ مرز مصوون شده است. امنیت عامه دوباره تامین شده است. مالیات کاهش یافته است. انرژی امریکا آزاد شده است."

کمیته ملی دموکرات‌ها در نظر ندارد که کنوانسیون میان دوره‌ای را برگزار کند. این کمیته به صدای امریکا گفت: "دموکرات‌ها، جمهوریخواهان را پاسخگو قرار خواهند داد و با رای‌دهندگان در مورد مسایل که بیشترین اهمیت را دارند — مانند کاهش هزینه‌ها و خدمات صحی ارزان — صحبت خواهند کرد."

برگزاری کنوانسیون ملی احزاب پیش از انتخابات میان دوره‌ای ایالات متحده، معمول نبوده و این نخستین بار است که جمهوریخواهان چنین گردهمایی را برنامه ریزی کرده اند. ولی ترمپ، در دومین شب این کنوانسیون، برگزاری چنین گردهمایی در آینده را رد نکرد.

پیش از این حزب دموکرات ایالات متحده در دههٔ هفتاد و اوایل دههٔ هشتاد میلادی گردهمایی مشابه را قبل از برگزاری انتخابات میان دوره‌ای برگزار كرده بود.