سنتکام: در عبور ۱۳۰۰ کشتی تجارتی از تنگۀ هرمز کمک کرده ایم

عکس آرشیف

نیروهای نظامی ایالات متحده به صدای امریکا گفته اند که از اوایل ماه می تاکنون به حدود یک هزار و ۳۰۰ کشتی تجارتی که بیش از ۶۰۰ میلیون بیرل نفت خام را از مسیر تنگه استراتیژیک هرمز انتقال می‌دادند، کمک کرده‌اند.

تیم هاوکینز، سخنگوی فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده (سنتکام)، در پاسخ به پرسش صدای امریکا گفت: "نیروهای نظامی ایالات متحده همچنان به کشتی‌های تجارتی در حال عبور از تنگه هرمز کمک می‌کنند. چندین مسیر همچنان برای عبور و مرور تجاری آزاد و باز است."

هاوکینز افزود که نیروهای امریکایی همچنان به پاک‌سازی ماین‌ها برای گسترش مسیرهای کشتیرانی در تنگه هرمز ادامه می‌دهند.

او گفت: "نیروهای امریکایی همچنان در عملیات پاک‌سازی ماین پیشرفت می‌کنند؛ همان‌گونه که در اعلامیه‌های قبلی درباره گسترش مسیرهای عبور در تنگه هرمز نیز نشان داده شده است."

سنتکام در مورد گزارش‌هایی که ادعا می‌کنند اردوی امریکا یک دهلیز محرمانه کشتیرانی برای ورود و خروج نفتکش‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است، اظهار نظر نکرد.

در همین حال، اسکات بسینت، وزیر مالیۀ امریکا، روز پنج‌شنبه (۲۰ اگست) گفت که روز دوشنبه یک نشست خبری برگزار خواهد کرد و جزییات فشارهای اقتصادی علیه ایران را که دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، اواخر چهارشنبه اعلام کرده بود، تشریح خواهد کرد.

بسینت گفت که ایالات متحده تلاش خواهد کرد متحدان خود را برای پیوستن به کارزار اقتصادی علیه ایران بسیج کند.

او در گفتگو با شبکه (سی‌ان‌بی‌سی) گفت: "این بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی هماهنگ‌شده در تاریخ جهان خواهد بود؛ ما نزد متحدان خود می‌رویم و می‌گوییم: یا با ما استید یا علیه ما."

وزیر مالیۀ امریکا افزود: "اگر شما می‌خواهید با این رژیم که مرتکب قتل می‌شود تجارت کنید و به انتقال پول، خرید نفت یا انتقال کشتی‌به‌کشتی [نفت] ادامه دهید، وزارت مالیه و حکومت امریکا تمام توان و قدرت خود را برای اعمال تحریم‌ها علیه شما به کار خواهد گرفت."

بسینت گفت اطمینان دارد این رویکرد موسوم به "ضربات پیهم"، که شامل محاصره آبی و سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ است، توانایی ایران را برای حمایت و اعمال نفوذ از طریق نیروهای نیابتی‌اش کاهش خواهد داد و ایران دیگر قادر نخواهد بود هزینه‌های نظامی خود را تامین کند. او گفت: "ما این رژیم را به زانو خواهیم آورد."

در مقابل، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اقدامات اقتصادی جدید اعلام‌شده از سوی رییس جمهور ترمپ را رد کرد و گفت این اقدامات ادامه همان سیاست‌های قبلی است؛ سیاست‌هایی که به گفته او، تنها به شکست‌های بیشتر و عمیق‌تر شدن نارضایتی مردم ایران منجر خواهد شد.

چین نیز اعلام کرده است که اعمال فشار اقتصادی راه‌حل مناقشه میان امریکا و ایران نیست و دو طرف را به حل مسایل از طریق دپلوماتیک تشویق کرده است.