هند از سازمان ملل متحد و جامعۀ بین المللی خواست که علیه حامیان پشت پرده ای که به گروه های تندرو عامل خشونت در افغانستان کمک مینمایند، اقدامات شدید کنند.
از سوی دیگر تمام اعضای شورای امنیت ملل متحد در نشستی که دیشب برگزار شد، از طالبان و سایر مخالفین مسلح حکومت افغانستان خواستند تا سلاح شان را بر زمین گذاشته و به روند مصالحه بپیوندند.
در نشست دیشب که در نیویارک برگزار شد، تمامی ۱۵ عضو شورای امنیت به حمایت دوامدار سازمان ملل متحد از افغانستان، تعهد کردند.
در این نشست تادامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان، گفت که بحران این کشور راه حل نظامی ندارد. او افزود که "صلح و ثبات افغانستان، تنها برای بهبود وضعیت این کشور نیست، بلکه کشور های منطقه، چه از لحاظ امنیتی و چه از نظر اقتصادی، از آن بهره می برند."
نماینده سازمان ملل متحد در افغانستان همچنان گفت که طالبان باید مذاکرات بدون قید و شرط را بپذیرند و سلاح شان را بر زمین بگذارند.
اما سید اکبرالدین، نمایندۀ دایمی هند در ملل متحد، میگوید که تلاش های سایر کشور ها برای بازسازی افغانستان، قصداً تضعیف میشود.
سفیر هند در سازمان ملل متحد که به اعضای شورای امنیت ملل متحد راجع به خشونت ها در افغانستان صحبت میکرد، گفت "آشکار است که مرتکبین این جنایات شنیع، فقط با داشتن حمایت و پناهگاه ها در خارج، زنده مانده و رشد کرده اند. تجربه، و نیز تحقیق اکادمیک، این ادعا را تقویت میبخشد که منازعاتی که در آن امداد خارجی برای گروه های نیابتی ای درگیر با دولت مشروع مهیا باشد، نسبت به سایر انواع منازعات، طولانی تر بوده و شدت آن بیشتر است".
محمود صیقل، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد، نیز بر سرکوب تروریستان در بیرون از مرزهای کشورش تأکید کرد.
اما نبیل منیر، نماینده پاکستان، در این نشست گفت که تمامی پناهگاههای شورشیان به افغانستان منتقل شده است.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در کنفرانس قلب آسیا که اوایل ماه قوس در شهر امرتسر هند برگزار شد، گفت که طالبان اگر در پاکستان پناهگاه نداشته باشند، یک ماه تاب آورده نمیتوانند. او همچنان در واکنش به کمک پنجصد میلیون دالری پاکستان گفت که اسلام آباد در عوض دادن این کمک به کابل، این پول را میتواند در مبارزه با تندروان مصرف کند.