لینک های دسترسی

Breaking News

خروج از افغانستان، معمای سیاست خارجی ایالات متحده


تقسیم اوقات خروج عساکر امریکایی از افغانستان توسط براک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده مورد ستایش کمتر و انتقاد بیشتر قرار گرفته است. مخالفان این تصمیم می گویند که تعیین زمان مشخص برای خروج، طالبان را جرات می دهد و آنها منتظر پایان روند خروج عساکر خارجی می باشند تا جنگ را شدت بخشند و در مذاکرات صلح اشتراک نکند، اما طرفداران آن می گویند که مشخص بودن زمان خروج، حکومت افغانستان را وا می دارد تا به شکل مؤثر و زودتر کار کند.

بیگ ویست، معین پیشین وزارت دفاع ایالات متحده می گوید که خستگی و طول جنگ ایالات متحده در افغانستان دولتمردان امریکا را وادار ساخته است تا در مقابل فشار رای دهندگان تن بیاورند و برنامۀ خروج عساکر جنگی را از افغانستان اعلان کنند. اما این مقام پیشین امریکایی در مورد توانایی حکومت افغانستان برای گرفتن مسوولیت امنیتی تردید دارد و می گوید که از لحاظ نظامی برای دشمنان خود نباید بگوید که اقدام بعدی تان چیست.

معین پیشین وزارت خارجۀ ایالات متحده می گوید "وضع افغانستان بعد از سال 2014 مرتبط به مقاومت طالبان و مقاومت قوای نظامی آن کشور است و آن هم یک جنگ افغان در مقابل افغان می باشد، باوجود آن که رهبران طالبان در پاکستان از مصوونیت برخوردار اند."

کرستوفر فیتوایز، استاد پوهنتون تولین در مطلب تازه یی برای روزنامۀ لاس انجلس تایمز نظریه یی را رد می کند که گویا اعلان تاریخ خروج عساکر روحیۀ طالبان را قوی می سازد. او می گوید که جان مککین، سناتور جمهوریخواه و مخالف این طرح خواهان شکست طالبان است، اما هدف رییس جمهور اوباما افغانستان با ثبات است تا القاعده در آن جا نگیرد.

فیتوایز ادعا می کند که طالبان هیچگاهی توانایی سرنگونی حکومت افغانستان را ندارند، اما اگر تهدید به حکومت می باشد، آن ادارۀ نادرست، فساد اداری و نبود شایستگی توسط شخص رییس جمهور می باشد.

بینگ ویست به راه حل سیاسی اشاره می کند و می گوید که شناخت افغان ها از مشکلات داخلی و قبیلوی نسبت به توانایی مالی و نظامی ایالات متحده موثرتر می باشد.

در مطلب لاس انجلس تایمز فیتوایز تعیین تاریخ خروج عساکر محاربوی را با تعیین خروج عساکر شوروی پیشین مقاسیه کرده است که این اقدام مسکو حکومت داکتر نجیب الله – رییس جمهور آن وقت – را وادار به کار بیشتر کرد. او می گوید که دلیل شکست حکومت داکتر نجیب در افغانستان نسبت به مخالفت های سیاسی، توقف جریان کمک های مسکو بود که در حکومت فعلی این امکان ندارد زیرا جهان تعهد سپرده است که افغانستان را فراتر از سال 2014 مساعدت خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG