لینک های دسترسی

Breaking News

مهتاب‌گرفتگی کامل امشب به وقوع می‌پیوندد


عکس آرشیف از تصویر خسوف که در سال ۲۰۱۸ به وقوع پیوسته بود.
عکس آرشیف از تصویر خسوف که در سال ۲۰۱۸ به وقوع پیوسته بود.

با قرار گرفتن زمین بین خورشید و ماه، امشب پدیدۀ نادر مهتاب‌گرفتگی کامل که به نام "مهتاب خونین" نیز یاد می‌شود، در آسمان برخی کشورها دیده شده و مهتاب رنگ سرخ یا نارنجی را به خود خواهد گرفت.

این نخستین خسوف کامل پس از سال ۲۰۲۲ خواهد بود، اما در سپتمبر امسال احتمال یک خسوف دیگر نیز وجود خواهد داشت.

مهتاب خونین امشب در شمال قارۀ امریکا، اقیانوس آرام و اتلانتیک و همچنان بخش‌هایی از اروپای غربی و افریقا قابل رویت خواهد بود.

پدیدهٔ خسوف زمانی اتفاق می‌افتد که آفتاب، زمین و مهتاب در یک خط قرار بگیرند و سایۀ کرۀ زمین بر روی مهتاب بیافتد.

باوجودیکه سایهٔ زمین مهتاب را می‌پوشاند، درخشش سفید‌اش را کاملاً از بین نمی‌برد. در عوض این به رنگ مایل به سرخ تبدیل می‌شود، زیرا نور آفتاب که از طریق اتموسفیر زمین فلتر می‌شود از سطح مهتاب انعکاس می‌کند.

مهتاب گرفتگی امشب تقریباً شش ساعت دوام خواهد کرد. اما مهتاب گرفتگی کامل فقط کمی بیشتر از یک ساعت ادامه خواهد داشت.

براساس معلومات ادارۀ تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا)، مهتاب گرفتگی ساعت ۱:۰۹ پس از نیمه شب به وقت شرق امریکا آغاز شده و گرفتگی کامل بین ساعات ۲:۲۶ تا ۳:۳۱ صبح قابل رویت خواهد بود.

دو هفته بعد، بعضی از قسمت‌های جهان شاهد یک کسوف جزیی خواهد بود. کسوف زمانی اتفاق می‌افتد که مهتاب در روی یک خط بین خورشید و زمین قرار بگیرد.

این کسوف در ۲۹ مارچ در شرق کانادا، بخش هایی از اروپا، شمال روسیه و شمال غرب افریقا قابل مشاهده خواهد بود.

دیدن حتا یک کسوف جزیی با چشم برهنه خطرناک است و توصیه می‌شود که از عینک‌های مخصوص کسوف برای دیدن آفتاب استفاده شود. با اینحال، خسوف را می‌توان با چشم برهنه مشاهده کرد.

گروه

XS
SM
MD
LG