مقامات هند روز جمعه ششم اکتوبر (۱۴ میزان) اعلام کردند که در اثر سیلابهای ناشی از سرازیر شدن آب از یک جهیل یخ زده در ایالت سیکیم، کم از کم ۴۲ نفر کشته و حدود ۱۵۰ نفر مفقود شده اند.
به گفتهٔ مقامات، بارندگی شدید سبب بلند رفتن سطح آب در جهیل لهوناک و در نهایت جاری شدن سیلاب شده است. جهیل لهوناک در دامنۀ کوههای کانگچینجونگا واقع شده است که سومین کوه مرتفع در جهان شناخته میشود.
این یکی از بدترین آفت طبیعی در بیش از ۵۰ سال گذشته در این منطقه خوانده شده که دانشمندان دلیل آن را تغییرات اقلیمی میپندارند.
مقامات ایالت سیکیم گفته اند که این فاجعه در آستانه یک فصل جشن و گردشگری در این ایالت خوش منظره رخ داده و زندگی ۲۲ هزار نفر را متاثر ساخته است.
جاوید احمد انصاری، ۴۴ ساله، یکی از ساکنان منطقه و مالک یک شرکت قایقرانی گفت: "ما از مردم شنیدیم که سطح آب دریا ممکن ساعت سه صبح افزایش یابد و ما برای نجات خود فرار کردیم."
انصاری میافزاید: "ما به سمت تپه در جنگل دویدیم... ما خانهها را دیدیم که از بین رفتند. من اکنون فقط می توانم طبقه اول خانه خود را ببینم که پر از ریگ است، همه چیز زیر آب است."
وجی بوشان پاتک، یک مقام ارشد ایالت سیکیم، گفت که هلیکوپتهای نظامی چهار بار تلاش کردند تا گردشگرانی را که در ساحات مرتفع گیر مانده اند نجات دهند، اما به دلیل خرابی هوا نتوانستند. او افزود که تلاش برای تخلیه آنها روز شنبه از سر گرفته خواهد شد.
بندانا چتری، یک مقام ارشد اداره گردشگری ایالتی، گفت که همه گردشگران از جمله بیش از ۵۰ گردشگر خارجی مصوون استند.
جاری شدن سیلاب در جریان بارانهای موسمی در هند –بین ماه جون تا سپتمبر - معمول است. اما امسال میزان شدید بارندگی و تداوم آن تا ماه اکتوبر غیرمعمول بوده است.
کارشناسان بخش اقلیم میگویند که تغییرات اقلیمی سبب تکرر و تشدید آفات طبیعی شده است.
یخچالهای سلسله کوههای هیمالیا، به دلیل تغییرات اقلیمی، سریعتر از هر وقت دیگر در حال آب شدن است و این وضعیت، باشندگان دامنههای این کوهها را با آفات غیرمنتظره روبرو میکند.
گروه